Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 23. runde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Så fik vi sparket gang i slutspillet!

Først runde bød på sejre til OB og Viborg FF i nedrykningsspillet, mens FC København, FC Midtjylland og Randers FC kunne sætte tre point ind på kontoen i top seks. Søndagskampen mellem AGF og Vejle var den eneste uden mål. 

Vi har set nærmere på rundens bedste individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 23. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Mads Hermansen, Brøndby IF (3)
Han kunne ikke gøre noget ved Vito Hammershøy-Mistratis fuldtræffer, men Mads Hermansen kom i vejen for meget andet, og han viste igen, hvor dygtig en målmand han er. Brøndby-keeperen noterede sig for otte redninger mod Randers FC. 

Højre back: Rasmus Carstensen, Silkeborg IF (5)
Det var ikke på højre back, at de største præstationer blev leveret i 23. runde, men Rasmus Carstensen viste tænder, som han har gjort det så mange gange før - ikke mindst i offensiven. Silkeborg-profilen leverede begge oplæg til Nicklas Helenius. 

Central forsvarer: David Khocholava, FC København (4)
Han har været frygteligt meget igennem på det seneste, så man må bøje sig i støvet over, at David Khocholava var i stand til at levere sådan en præstation, som han gjorde mod AaB. Georgieren noterede sig blandt andet for 13 clearinger - markant flest af alle i den forgangne runde. 

Central forsvarer: Henrik Dalsgaard, FC Midtjylland (5)
Henrik Dalsgaard udmærkede sig med et par rigtig fine løb med bolden, som var med til at åbne banen for FC Midtjylland. En bundsolid kamp af den tidligere landsholdsspiller. 

Venstre back: Oliver Bundgaard, Randers FC (1)
Det er ikke nemt at tage til Brøndby, vinde og spille til nul, men det formåede Randers blandt andet takket være en god præstation af Oliver Bundgaard, der tilmed kunne have scoret i anden halvleg, hvis brormand Filip havde haft et lidt bedre overblik. 

Højre midtbane: Jakob Breum, OB (1)
Der er krummer i den fynske knægt, der endelig fik hul på bylden mod FC Nordsjælland. 18-årige Breum har brændt en del chancer i dette forår, men søndag skød han med skarpt og blev dobbelt målscorer.  

Central midtbane: Mads Enggård, Randers FC (1)
Flot, flot startdebut af den unge Randers-spiller, der blev kastet for løverne mod Brøndby, fordi Frederik Lauenborg blev skadet under opvarmningen. Mads Enggård må have haft utrolig tynd mave, da "Jump" gjaldede ud af højtalerne på Brøndby Stadion, men han spillede med et stort overskud og viste sig flot frem for Thomas Thomasberg. 

Central midtbane: Rasmus Falk, FC København (2)
Rasmus Falk kan man efterhånden godt kalde for én af de største spillere i Superligaens historie. I sin kamp nummer 303 i landets bedste række leverede han igen på et meget højt niveau mod et stærkt AaB-mandskab. 

Venstre midtbane: Edward Chilufya, FC Midtjylland (1)
Stærk præstation af "Chili", der var så hot efter sin indskiftning, at Chili-Claus må sidde et sted i landet og hive efter vejret. Kampbilledet ændrede sig markant i anden halvleg, da Edward Chilufya kom på banen, og hans fart var en kæmpe mundfuld for Silkeborg-spillerne. Zambieren både scorede og assisterede, og det kunne sagtens være blevet til to mål, hvis han ikke havde misbrugt en friløber. 

Angriber: Stephen Odey, Randers FC (4)
Han er primært med for at lave mål, og det gjorde han ikke mod Brøndby IF, men til gengæld gjorde Stephen Odey så meget andet rigtigt - som da han lavede assisten til Vito Hammershøy-Mistrati. Der skal nok komme bud på ham i sommerens transfervindue. 

Angriber: Nicklas Helenius, Silkeborg IF (5)
Med to mål bankede Nicklas Helenius sig til tops på topscorerlisten, og det er svært at forestille sig, at han ikke bliver der sæsonen ud. Helenius har i mange år været en sublim angriber i Superligaen, og på mange måder fortjener han det kvalitetsstempel, det vil være at blive Superliga-topscorer. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.