• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Rundens Hold i Superligaen - 25. spillerunde

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Endelig. Dansk topfodbold er tilbage efter mere end to måneders pause, og nu resterer der bare én runde, inden holdene deles op i slutspillet.

Der var flere overraskelser - blandt andet en Horsens-sejr over FC Midtjylland - og der var som altid mange stærke individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 25. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Marvin Schwäbe, Brøndby IF (2)
Det var Jesper Lindstrøm, der blev matchvinder for Brøndby IF, men "Jobbe" havde ikke haft muligheden for at score det afgørende mål, havde det ikke været for Marvin Schwäbe. Keeperen lavede en af sæsonens bedste redninger tidligt i opgøret, hvor han afviste Anders K. Jacobsens ellers glimrende afslutning. Og lidt senere afviste han "AK" igen. Det er sådan noget, der er forskellen på, om om man får et eller tre point.

Højre back: Alexander Munksgaard, AGF (3)
At AGF vandt med 1-0 over OB, kan træner David Nielsen naturligvis takke målscorer Nicklas Helenius for, men han bør også huske at takke højre back Alexander Munksgaard. Den tidligere FC Midtjylland-spiller leverede heroisk forsvarspil et par minutter forinden og reddede AGF fra at komme bagud ved at få en fod på en bold, der var på vej i kassen. Munksgaard, der også stod for assisten til Helenius, var forskellen på sejr og nederlag.

Central forsvarer: Alexander Ludwig, AC Horsens (2)
Spillede en helt utrolig kamp i forsvaret for AC Horsens, der meget overraskende tog fra Herning med en sejr over Superligaens tophold. Den sejr var ikke kommet i stand, havde Alexander Ludwig ikke leveret en fantastisk præstation i forsvaret. Mod FC Midtjylland er det med at vise styrke i luftrummet, og det gjorde Ludwig, der vandt ni dueller i luften, stod for 10 clearinger og også havde fire bolderobringer. Samtidig holdt han nullet og vandt en enormt vigtig sejr. Imponerende.

Central forsvarer: Simon Skou Jakobsen, Hobro IK (2)
Imponerende var også stopper Simon Skou Jakobsens præstation i Hobros sejr over Randers FC. Faktisk fortjener holdkammerat Rasmus Minor Petersen lige så stor ros, da han også var fremragende, men den tidligere Silkeborg-spiller får pladsen på holdet, da han vandt syv dueller i luften og to ved jorden. Han havde 13 clearinger, en blokering og fire bolderobringer. Det var en væsentlig årsag til Hobros sejr.

Venstre back: Pierre Bengtsson, FC København (3)
Spillede en glimrende kamp mod Lyngby, hvor han skabte masser af chancer til holdkammeraterne og også tegnede sig for en assist. Svenskeren virker fit og let på fødderne, og både offensivt og defensivt spillede han med stort overskud.

Højre midtbane: Pep Biel, FC København (1)
Det begynder at ligne noget med spanske Pep Biel. Igen viste han gode takter på kanten for FC København, og han var i stand til at finde rum, når han trak ind i banen. Havde et par afslutninger, der blev reddet af keeperen, og så satte han straffesparket ind til sidst til 3-1. Fik tilmed skabt et par muligheder til holdkammeraterne, og så smed han meget få bolde væk. Også Horsens-kant Louka Prip fortjener at blive nævnt.

Central midtbane: Hallur Hansson, AC Horsens (2)
Når AC Horsens spiller, er der brug for store fighterpræstationer for at sikre point. Det var præcis, hvad Hallur Hansson stod for, da holdet mandag vandt noget overraskende med 1-0 over FC Midtjylland på udebane. Han løb 12,5 kilometer, havde fire clearinger, to blokeringer, fem tacklinger og syv dueller vundet langs jorden. Med andre ord var færingen fremragende som arbejdsmand og kriger centralt på midtbanen for Horsens. Præcis som Bo Henriksen kan lide det.

Central midtbane: Magnus Kofod Andersen, FC Nordsjælland (1)
Det tog 89 kampe, før U21-landsholdsspilleren kom på tavlen for sin klub i Superligaen. Det gjorde han så til gengæld med et fantastisk frisparksmål, der måske får ham til fremover at skubbe Mikkel Damsgaard væk fra bolden næste gang. Midtbanespilleren dominerede mod Silkeborg og ramte en medspiller på alle sine afleveringer i opgøret. Flot kamp af den 21-årige FC Nordsjælland-spiller.

Venstre midtbane: Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland (1)
Et Neymar-potentiale. Jo, FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen er ikke bange for at sætte store ord på den 18-årige ghanesers muligheder. Kamaldeen Sulemana var fremragende mod Silkeborg og gav vikarierende højre back Rasmus Carstensen store, store problemer. Sulemana scorede et flot mål og viste både overskud og selvtillid ved at spille med hæl og tå. Blev udskiftet tidligt i anden halvleg, men det er helt tydeligt, at det er et helt særligt talent, FC Nordsjælland har fået fat i.

Angriber: Anders K. Jacobsen, SønderjyskE (2)
Det kan godt være, at SønderjyskE ikke kom fra Brøndby med point, men det kan Anders K. Jacobsen ikke klandres for. Brøndby-forsvaret kunne ganske enkelt ikke håndtere "AK", der havde flere muligheder for at score. Et par fantastiske redninger af Marvin Schwäbe stod i vejen for en "AK"-scoring, og da han så endelig så ud til at være passeret, stod holdkammeraten Pierre Kanstrup i vejen.

Angriber: Mohamed Daramy, FC København (2)
Han er blevet kritiseret af sin cheftræner for at være for dårlig til at afslutte, og i fredagens udgave af Tipsbladet erkendte Mohamed Daramy, at han skal blive bedre i den del af spillet. Mandag svarede han så træner Ståle Solbakken på bedste maner - først en fiks assist med hælen og siden en god afslutning og et mål til 2-1 mod Lyngby. Den 18-årige kan være på vej mod et stort gennembrud i FC København-trøjen.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Brøndby-boss: Hvis Jan Bech tvinger beslutning igennem, er jeg her ikke længe

Læs også:Danmark er en mulighed for færøsk frisparkskonge

Læs også:Assistenttræneren scorede drømmemål: OB-profil troede ikke sine egne øjne

Læs også:Olafur Kristjansson forklarer: Derfor afviste jeg Esbjerg

Læs også:FC København laver korte forlængelser med N'Doye og Sigurdsson