• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 28. spillerunde

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen

Af Tipsbladet.dk

AC Horsens blev den første nedrykker i sæsonen, og mere og mere tyder på, at Lyngby Boldklub følger Den Gule Fare ned i 1. division.

I den modsatte ende af tabellen flaskede det hele sig for FC Midtjylland, der fik revanche mod FC Nordsjælland samtidig med, at Randers FC slog Brøndby. FC København fik igen skovlen under AGF, mens SønderjyskE sikrede sig overlevelse med en sejr over OB.

Vi har set nærmere på de bedste individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 28. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Lawrence Thomas, SønderjyskE (6)
Målmanden fra Down Under var fuldstændig oven på mod OB søndag eftermiddag. Lawrence Thomas noterede sig for et clean sheet, og det kan han i høj grad takke sig selv for. Australieren havde flere gode redninger undervejs.

Højre back: Kevin Diks, AGF (3)
Det var lige ved, at AGF lavede et storslået comeback, ikke mindst takket være Diks' to scoringer. Begge endda efter hjørnespark. Backen gør, hvad han kan for at anbefale sig selv til moderklubben Fiorentina eller andre, når lejeaftalen med AGF udløber til sommer.

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland (7)
Det er imponerende, at man kan begå så få fejl som Alexander Scholz. Det fungerer som en generel betragtning om FCM-stopperen, man kan også bruges konkret om opgøret mod FC Nordsjælland, hvor han ikke satte en eneste fod forkert i 90 minutter - heller ikke, da han scorede på straffespark. 

Central forsvarer: Simon Piesinger, Randers FC (2)
Det har ofte været makkeren Erik Marxen, der er løbet med opmærksomheden i Randers-forsvaret, men søndag præsterede Piesinger en solid præstation mod Brøndby. 

Venstre back: Paulinho, FC Midtjylland (6)
Der var mange gode FC Midtjylland-præstationer mod FC Nordsjælland, og Paulinho stod bag en af dem. Var flink til at komme med frem i angrebet og var samtidig en del af defensiven, der nærmest ikke tillod modstanderne en chance.

Højre midtbane: Kasper Kusk, AaB (2)
Det klæder Kasper Kusk at have Lucas Andersen og Tom van Weert omkring sig. AaB-profilen spillede en god kamp sammen med sine to legekammerater, og det var ofte Kusk, der sørgede for at sætte Lucas Andersen og van Weert i scene. Det blev til en enkelt assist fra Kusks fod mod Lyngby - det kunne være blevet til endnu flere med lidt mere skarphed fra holdkammeraterne. 

Central midtbane: Vito Hammershøy-Mistrati, Randers FC (3)
To mål og en lækker assist til Tosin Kehinde slap Vito Hammershøy-Mistrati af sted med fra Brøndby-kampen, og dermed gav han barndomsklubben FC Midtjylland en hjælpende hånd i guldkampen. Hammershøy-Mistrati er en herlig spiller, når det kører for ham. 

Central midtbane: Jens Stage, FC København (2)
Jens Stage var fremragende i Aarhus forrige søndag. Han var endnu bedre i Parken mandag. Særligt i første halvleg var Stage bannerfører på et velspillende FC København-mandskab, og Jess Thorup får mere end vanskeligt ved at sætte ham af næste gang mod FC Nordsjælland, selv om både Carlos Zeca og Lukas Lerager er tilbage fra karantæne. 

Venstre midtbane: Pione Sisto, FC Midtjylland (5)
Pione Sisto er i fremragende form i øjeblikket. Det må man give den til tider udskældte FC Midtjylland-stjerne. Mod FC Nordsjælland boltrede han sig som en fisk i vandet, og med sit flotte mål til 2-0 har han nu scoret i tre kampe i træk. Sisto var i et strålende spillehumør søndag aften, og hvad man måske ikke lagde så meget mærke til var, at han også ydede en solid defensiv indsats. Ingen spillere blokerede flere bolde i den forgangne runde end Sisto. 

Angriber: German Onugkha, Vejle Boldklub (1)
Når man som indskifter formår at lave hattrick, må man tage hatten af. Det var lige præcis, hvad German Onugkha formåede, efter at Vejle sendte ham i aktion fem minutter inde i anden halvleg af opgøret mod AC Horsens. Hjemmeholdet var foran 3-0, men Onugkha sørgede med tre mål for, at vejlenserne fik et point med hjem - og at AC Horsens' skæbne som nedrykker blev beseglet. 

Angriber: Tom van Weert, AaB (1)
Hvis AaB ikke forlænger med Tom van Weert, må sportschef Ingé Andre Olsen virkelig have noget spændende i sigte. Den hollandske angriber sprudlede med både en assist og en scoring i nedsablingen af Lyngby på store bededag. Tom van Weert fik også en ellers flot scoring med ydersiden annulleret for offside. Hvis AaB ikke kan bruge ham, er der helt sikkert en række andre klubber i Superligaen, der kan.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020