Video : Tipsbladet
Superliga

Så hårdt ramt er Brøndby i guldkampen

Brøndby er hårdt ramt til de tre skæbnesvangre kampe, der resterer af Superliga-sæsonen.

Søndag var ikke en god dag for Brøndbys titelchancer.

Ikke nok med at Jesper Sørensens tropper gik fra første- til fjerdepladsen, så kommer man også til at undvære flere profiler i de resterende kampe.

Martin Retov fik direkte rødt kort for et halsgreb på Elias Jelert, og Brøndby-assistenten vil derfor ikke være at finde på sidelinjen i de to kommende kampe mod FC Nordsjælland og Silkeborg.

Jesper Sørensen kan også have fået lidt af en hovedpine, når det kommer til defensiven i de sidste tre kampe. 

Kevin Tshiembe fik direkte rødt kort, ligeledes for et halsgreb, og han vil derfor heller ikke være med mod FC Nordsjælland og Silkeborg.

Det så heller ikke godt ud, da Jordi Vanlerberghe noget omtumlet måtte lade sig udskifte i det 65. minut, efter han hamrede hovedet i ryggen Denis Vavro. Det er svært at spå om, hvor slemt det står til med belgieren, men er der tale om en hjernerystelse, så er det usandsynligt, at han kommer i aktion onsdag mod FC Nordsjælland.

Frederik Alves, der har haft en voldsom infektion i foden, er allerede meldt ude resten af sæsonen, så han kommer ikke i spil.

Derfor kan Jesper Sørensen stå i en situation, hvor han kun har Rasmus Lauritsen, Jacob Rasmussen og Henrik Heggheim, der ligeledes har døjet med en skade, til rådighed i det centrale forsvar. Ikke meget bredde, når man spiller med tre i bagerste gelled.

Brøndby kan også være tvunget til en ændring på højre back, for Sean Klaiber måtte også lade sig udskifte, efter han fik et ordenligt slag over benet i første halvleg. Kun tiden vil vise, om han bliver klar til om to dage.

En joker, der kan komme i spil, er Mathias Kvistgaarden, der kæmper mod tiden for at kunne få en rolle i resten af guldkampen. Jesper Sørensen har i hvert fald ikke lukket døren for, at han kan nå at blive klar.