Video : Tipsbladet
Superliga

Så meget tjener Uhre, Maxsø og Sviatchenko i USA

Mikael Uhre er den bedst betalte dansker i USA, men heller ikke Andreas Maxsø og Erik Sviatchenko går sultne i seng. Lionel Messi smadrer alt og alle.

Mikael Uhre, Erik Sviatchenko og Andreas Maxsø er bare tre af de danskere, der tjener til dagen og vejen i USA, og der er rigtig gode penge at hente i Major League Soccer. 

Det kan den nævnte trio skrive under på.

Major League Soccer Players Association offentliggør hvert halve år lønnen for sine spillere, og her kan man få et overblik over, hvor meget den enkelte spiller i USA's bedste række tjener.

Det er ikke mindst opløftende læsning for Mikael Uhre. Den tidligere Brøndby-stjerne tjener 13,5 millioner kroner om året i Philadelphia Union medregnet diverse bonusser, og det gør ham til klubbens bedst betalte spiller.

Andreas Maxsø tjener tæt på ni millioner kroner i Colorado Rapids, mens Erik Sviatchenko hæver på den gode side af 5,6 millioner i Houston Dynamo. 

Tobias Salquist hæver 3,1 millioner kroner i Chicago, mens Malte Aamundsen får en lille smule mindre i Columbus. 

Tidligere Superliga-spillere tjener kassen
Når man går listen igennem, er der en række tidligere stjernespillere fra den danske Superliga, der stikker ud, og det gælder ikke mindst den tidligere Brøndby-profil Hany Mukhtar, der rent faktisk er den niende bedst betalte spiller i hele Major League Soccer. Nashville-spilleren hiver 35 millioner.

Også Teemu Pukki kan smile hele vejen til banken i Minnesota, hvor han tjener 24 millioner kroner, hvilket er 15. mest af alle i den amerikanske fodboldliga.

Den tidligere FC København-spiller Jan Gregus må nøjes med en årsløn på 1,1 millioner kroner.

Lionel Messi i en liga for sig
Hvem der er den ubestridte lønkonge i USA kommer næppe bag på ret mange. Der er ingen i nærheden af Lionel Messi, der tjener 140 millioner kroner i Inter Miami - og det er altså i løn. Dertil kommer alle argentinerens personlige sponsoraftaler, som ikke medregnes.

Lionel Messi alene tjener mere, end spillerne i 25 af de 29 klubber i Major League Soccer gør til sammen. 

Lorenzo Insigne er USA's næstbedst betalte med 105 millioner kroner, mens Sergio Busquets og Xherdan Shaqiri er på de følgende pladser.