• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Så ville jeg aldrig kunne være stolt af mig selv

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Isak Bergmann Johannesson forsøger hver eneste dag at være den bedst mulige holdkammerat, og det, mener han, er ekstra vigtigt at være i tider med modgang.

Af Ole Hoffskov

Succes og fiasko er på mange måder essensen af fodbold, men som spiller defineres man af den måde, man opfører sig på i tiden mellem de to yderpoler.

Det mener FC København-spilleren Isak Bergmann Johannesson, hvis tålmodighed er blevet sat alvorligt på prøve i denne sæson, hvor islændingen ikke har fået ret meget spilletid. I sådanne perioder vil mange fodboldspillere blive frustrerede og måske lade det gå ud over omgivelserne.

Men det er lige præcis sådan en spiller, Isak Bergmann Johannesson ikke vil være.

- At være en god holdkammerat er det vigtigste for mig. Det er faktisk det, jeg har været allermest stolt over i den her periode. Jeg har været en god holdkammerat, og det, synes jeg, alle bør være, også når de ikke spiller. Jeg ville aldrig kunne være stolt af mig selv, hvis jeg ikke opførte mig ordentligt i svære perioder. Det betyder meget for mig at være en god fyr, siger Johannesson til Tipsbladet.

Søndag i Parken var islændingen ikke bare en god fyr, men også en god spiller for FC København i den vilde 4-3-sejr over AGF. Den 20-årige midtbanekreatør gjorde det fremragende og noterede sig blandt andet for en assist. 

Det var Isak Bergmann Johannessons første kamp fra start i Superligaen i 2023.

- Det var utrolig dejligt at spille på min foretrukne position som 8'er. Det er på den position, at jeg kan vise mine kvaliteter bedst muligt. Jeg har spillet en del på kanten, men jeg er altså ikke kantspiller. Min styrke er at lave afleveringer frem i banen, og det kan jeg bedst på midtbanen. Det var en sindssyg kamp mod vores rivaler fra AGF, så jeg havde en fantastisk følelse efter kampen.

- Jeg har fokus på, at det er i svære perioder, at man lærer mest. Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg ikke helst vil spille alle kampe, men det er, som det er, og så må jeg vise, at jeg er mentalt stærk, siger Isak Bergmann Johannesson.

Nu håber han, at sæsonens sidste to kampe også byder på spilletid, og at han og holdkammeraterne efter sidste spillerunde kan løfte pokalen i Parken.

- Jeg nyder at stå i de her situationer. Det er sådan noget, der gør det unikt at være fodboldspiller, og det er noget, man aldrig glemmer. Jeg tror, der bliver spænding til sidste sekund, men vi skal holde FC Nordsjælland bag os og vinde endnu et mesterskab, fastslår Bergmann Johannesson.

Den islandske midtbanespiller har været på banen i 21 Superliga-kampe i denne sæson, men har blot spillet otte gange fra start. Han har kontrakt med FC København frem til sommeren 2026.