Video : Tipsbladet
Superliga

Sådan klarer FCM sig uden styrmanden Olsson

FC Midtjylland mangler Kristoffer Olsson på og uden for banen efter svenskerens alvorlige sygdom. Tipsbladet har talt med cheftræneren og anføreren om, hvad holdet har gjort uden den vigtige svenske styrmand.

IKAST (Tipsbladet): FC Midtjylland har på alle måder manglet Kristoffer Olsson her i 2024.

Den svenske midtbanespiller blev meget alvorligt syg i februar med en hjerneblødning og er nu i genoptræning hos neurologiske eksperter.

De længerevarende udsigter for Kristoffer Olssons helbred og hans karriere inden for fodbold er der på nuværende tidspunkt ingen, der kan og vil spå om.

Men på kortere sigt skal FC Midtjylland ikke blot forholde sig til spørgsmålet sportsligt men har også gjort det i syv kampe i forårssæsonen.

Midtbane-konstellationerne har været anderledes, det samme har spillet, og det har været en udfordring, cheftræner Thomas Thomasberg har været nødt til at tage op.

- Vi har et så godt hold, at vi har været i stand til at klare det og stå i den situation, vi står i nu. Vi har også været nødt til at pakke det væk rent sportsligt, fordi der ikke er noget, vi kan gøre ved det. Vi har været nødt til at indstille os på at klare os uden ham. Opgaven har været, hvordan vi gør tingene bedst, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

- Lige nu arbejder vi på, hvordan vi præcist sætter tingene sammen. Der har været bump på vejen spillemæssigt, selvom vi har fået resultater, vi nærmest kun kunne drømme om. Der har det at undvære Kristoffer spillet en rolle, for vi kunne have rykket os endnu mere med ham, siger Thomas Thomasberg.

Ros til ung profil
Anfører Henrik Dalsgaard er imponeret over, hvordan holdet har håndteret at mangle den svenske midtbanespiller, der var afgørende for FC Midtjylland, når der skulle retning på angrebene på vej mod modstanderens felt, og også selv scorede en del mål.

Og så bemærker FCM-anføreren det spil, den unge midtbanespiller Oliver Sørensen har leveret i en mere central rolle, efter han indtil i år mest har spillet på kanten som seniorspiller.

- Oliver er gået ind i midten og spiller med stor selvtillid. Han er ikke samme type som Kristoffer, men han kan nogle andre ting. Det er dejligt at se, hvordan han vokser som spiller. Han har bare den selvtillid i øjeblikket, er med omkring U/21-landsholdet, scorer mål.

- Den dreng, han måske mere var, da han først kom ind omkring førsteholdet, og som kunne være lidt usikker, nu kræver han at få bolden og tror fuldt og fast på, at han kan skabe noget. Det er fantastisk at se, ligesom det er det, når han også kræver mere af spillerne omkring sig. Han har virkelig et flot drive og en løbekapacitet, der vil noget, siger Henrik Dalsgaard.

- Jeg ved, han gerne vil spille inde centralt, og det skal han blive ved med at vise for cheftræneren, siger Henrik Dalsgaard.

FC Midtjylland har vundet fem ud af syv ligakampe i 2024 og spiller søndag aften hjemme mod FC København.