• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Sådan redegjorde BIF for balladen i Viborg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF har endnu ikke offentligt reageret på straffen fra Fodboldens Disciplinærinstans, men i en redegørelse til instansen forklarer BIF, hvordan de oplevede det hele.

Af Kenneth Jensen

Superliga-klubben Brøndby IF får ingen tilskuere med på udebane i resten af dette år.

Det er konsekvensen af ballade på tribunen i forbindelse med flere kampe. Viborg FF-kampen blev dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Brøndby IF har i den seneste tid taget afstand fra den vold og ballade, der har fundet sted, men endnu har klubben ikke meldt ud i forbindelse med den seneste kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans.

Af redegørelsen fra Brøndby IF får man dog et indblik i, hvordan BIF så på balladen i Viborg, og her kommer nogle af nøglepunkterne.

Brøndby vedkender sig, at der blev kastet med romerlys, affyret store mængder af pyroteknik, og at der var brændt hul i sikkerhedsnettet foran BIF-supporternes afsnit. BIF er dog ikke sikker på, at sikkerhedsnettet blev ødelagt for at kaste romerlys på banen, og klubben gør opmærksom på, at det ikke er BIF-supporternes modus operandi, ligesom der heller ikke blev kastet andet på banen end fem romerlys.

Klubben skriver også i redegørelsen, at opfattelsen var, at de mange romerlys og den meget pyroteknik skyldtes, at der havde været rygter om salg af BIF, og at man tolkede det sådan, at kampen var den sidste, nogle fans ønskede at deltage i som supportere for BIF. 

BIF skriver, at klubben også har samarbejdet med Viborg FF og har identificeret personer, der antændte pyroteknik og var maskerede. Disse vil få karantæne. Man har identificeret 30 personer, og oplysningerne vil også blive videregivet til politiet.

Brøndby er kede af problemerne og tager afstand fra brugen af ulovlig pyroteknik, og klubben fortæller også, at den via et SLO team og kontrollører var med til at dæmpe det, så det ikke blev værre, da man bidrog til at finde løsninger. 

Klubben fortæller også, at visitationszonen på Viborg Stadion ikke var hensigtsmæssig, da flere lykkedes med at komme ind på stadion.

Brøndby IF er uden udebanetilskuere til kampene mod Randers FC, AGF og OB, ligesom man heller ikke får tilskuere med til opgøret mod Aarhus Fremad i pokalturneringen.