• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Slutspillet er noget mere overskuelig, efter det blev lavet om med start fra sidste sæson. Men der er stadig nogle ting at være opmærksom på.

Af Kenneth Jensen

Opdateret 30. november 2021

Hvordan er det nu lige med det slutspil i Superligaen?

For mere end en håndfuld år siden blev det besluttet at indføre et slutspil i Superligaen. Før sidste sæson blev slutspillet rettet til, og man kørte videre med 12 hold mod tidligere 14, og dermed blev det hele også noget mere overskueligt.

Herunder er Grundspillet, slutspillet, og hvad der ellers ligger og venter af vigtige ting.

GRUNDSPILLET (17 af 22 runder afviklet)

1. FC Midtjylland 35 point
2. FC København 33
3. Brøndby IF 30
4. AaB 28
5. Randers FC 28
6. Silkeborg IF 25
-----------------------------------
7. AGF 21
8. Viborg FF 20
9. OB 19
10. FC Nordsjælland 16
11: SønderjyskE 10
12. Vejle Boldklub 9

De seks bedste hold går videre til Mesterskabsspillet, hvor man spiller mod de øvrige fem hold. Ude og hjemme. Altså i alt 10 runder. De seks nederste går videre til Kvalifikationsspillet, hvor man også spiller ude og hjemme. I alt 10 runder.

MESTERSKABSSPILLET

1. FC Midtjylland 35 point
2. FC København 33
3. Brøndby IF 30
4. AaB 28
5. Randers FC 28
6. Silkeborg IF 25

Man tager de point, man har hentet i Grundspillet, med sig til Mesterskabsspillet, og efter i alt 32 runder er der fundet en dansk mester, der er uddelt sølv og bronze, og man har fundet det mandskab, der skal møde vinderen af Kvalifikationsspillet om en billet til Europa i næste sæson.

Vinderen af Superligaen kommer i Champions League-kvalifikationen og starter i tredje runde af Champions Path, mens nummer to i tabellen starter i anden runde af Champions League-kvalifikationens League Path. Nummer tre i Superligaen starter i 2. runde af Conference League-kvalifikationen, mens Superligaens nummer fire møder nummer syv om en plads i Conference League-kvalifikationen næste sæson. Vinderen af den kamp starter også i 2. runde af Conference League-kvalifikationen.

Det kan ende med at blive nummer fem, der møder nummer syv om en plads i Conference League. Det afhænger af, hvem der vinder pokalturneringen. Se mere info nederst i denne gennemgang.

KVALIFIKATIONSSPILLET

7. AGF 21
8. Viborg FF 20
9. OB 19
10. FC Nordsjælland 16
---------------------------
11: SønderjyskE 10
12. Vejle Boldklub 9

Vinderen af Kvalifikationsspillet møder som nævnt nummer fire eller fem fra Mesterskabsspillet - det afhænger af vinderen af pokalturneringen. Og vinderen af Europa Playoff, som kampen hedder, booker billet til Conference League-kvalifikationen næste år. 

De to hold, der ender nederst i Kvalifikationsspillet, rykker ud af rækken og erstattes af nummer et og to fra NordicBet Ligaen.

EUROPA PLAYOFF

Vi har allerede berørt det lidt - vinderen af Kvalifikationsspillet møder nummer fire eller fem fra Mesterskabsspillet i en enkelt kamp, hvor holdet fra Mesterskabsspillet har hjemmebane. Vinderen af opgøret kommer i Conference League-kvalifikationen, og taberen går tomhændet hjem. Det er aldrig tidligere lykkedes for Superligaens syvendeplads at slå holdet fra Mesterskabsspillet.

Hvis det skal være nummer fire, der skal møde nummer syv, kræver det, at pokalturneringen vindes af et hold, der ikke slutter i top fire. Slutter pokalvinderen i top fire, giver det pladsen i Europa Playoff til femtepladsen i Superligaen.

SYDBANK POKALEN

Det er her, tungen skal holdes lige i munden. Vinder Superligaens nummer et eller to pokalturneringen, går pokalvinderens Europa-indgang - husk på at det er en plads i Europa League-kvalifikationen - til nummer tre i Superligaen, da Champions League-kvalifikation er rangeret højere. Vindes pokalturneringen af tre eller fire i tabellen, går Conference League-kvalifikationsretten altså videre til Superligaens nummer fem eller syv - det afhænger af, hvem der vinder Europa Playoff.

Pokalfinalen i 2022 spilles torsdag den 26. maj - som altid er det på Kristi Himmelfartsdag, og for en gang skyld ligger pokalfinalen efter afslutningen på Superliga-sæsonen - dog mangler Europa Playoff-kampen at blive afviklet på det tidspunkt. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020