Foto: Anders Kjærbye/Getty Images
Superliga

Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Dansk fodbolds bedste række byder på et Grundspil og et slutspil, og her er overblikket over, hvordan det hele hænger sammen.

Så fik vi sat to streger under grundspillet i Superligaen, efter at 22. runde blev afviklet søndag eftermiddag. 

Tipsbladet leverer her det store overblik over, hvad der spilles om i toppen og i bunden af rækken.

GRUNDSPILLET (22 af 22 runder afviklet)

1. FC Nordsjælland 43 point
2. FC København 42 
3. Viborg FF 37
4. AGF 35
5. Randers FC 32
6. Brøndby IF 30
-----------------------------------
7. Silkeborg IF 29
8. FC Midtjylland 28
9. OB 28
10. AC Horsens 23
11: Lyngby Boldklub 16
12. AaB 15

Herover er, hvordan Superligaens Grundspil sluttede.

Det er sådan set ret lige til med Grundspillet i Superligaen. 22 kampe, alle møder alle ude og hjemme, og top seks går videre til Mesterskabsspillet, mens bund seks overgår til Kvalifikationsspillet.

I tilælde af pointlighed er det målscore, der afgør placeringen.

MESTERSKABSSPILLET

1. FC Nordsjælland 43 point
2. FC København 42
3. Viborg FF 37
4. AGF 35
5. Randers FC 32
6. Brøndby IF 30

Man tager de point, man har hentet i Grundspillet, med sig til Mesterskabsspillet, og efter i alt 32 runder er der fundet en dansk mester, der er uddelt sølv og bronze, og man har fundet det mandskab, der skal møde vinderen af Kvalifikationsspillet om en billet til Europa i næste sæson.

Vinderen af Superligaen kommer i Champions League-kvalifikationen og starter muligvis allerede i første runde af kvalifikationen. Det er dog usikkert på nuværende tidspunkt, da man eksempelvis ikke kender til Ruslands situation om et år. Og vindes CL af et hold, der via den hjemlige turnering har kvalificeret sig til CL-gruppespillet, vil Danmarksmesteren starte i 2. runde af kvalifikationen.

Den danske cupvinder starter i anden runde af Conference League-kvalifikationen, ligesom Superligaens nummer to gør det. Og nummer tre skal spille mod nummer syv om den sidste plads i Conference League-kvalifikationens 2. runde, hvis pokalturneringen vindes af et hold uden for top tre. Vindes pokalturneringen af et hold i top tre, er det nummer fire i Superligaen, der spiller mod nummer syv om pladsen i Europa.

KVALIFIKATIONSSPILLET 

7. Silkeborg IF 29
8. FC Midtjylland 28
9. OB 28
10. AC Horsens 23
------------------------------
11: Lyngby Boldklub 16
12. AaB 15

Vinderen af Kvalifikationsspillet møder som nævnt nummer tre eller fire fra Mesterskabsspillet - det afhænger af vinderen af pokalturneringen. Og vinderen af Europa Playoff, som kampen hedder, booker billet til Conference League-kvalifikationen næste år.

De to hold, der ender nederst i Kvalifikationsspillet, rykker ud af rækken og erstattes af nummer et og to fra NordicBet Ligaen.

EUROPA PLAYOFF

Vi har allerede berørt det lidt - vinderen af Kvalifikationsspillet møder nummer tre eller fire fra Mesterskabsspillet i en enkelt kamp, hvor holdet fra Mesterskabsspillet har hjemmebane. Vinderen af opgøret kommer i Conference League-kvalifikationens 2. runde, og taberen går tomhændet hjem. Sidste sæson lykkedes det for første gang holdet fra Kvalifikationsspillet at slå holdet fra Mesterskabsspillet, da Viborg FF efter straffesparkskonkurrence mod AaB tog den sidste billet til Europa.

Hvis det skal være nummer tre, der skal møde nummer syv, kræver det, at pokalturneringen vindes af et hold, der ikke slutter i top tre. Slutter pokalvinderen i top tre, giver det pladsen i Europa Playoff til fjerdepladsen i Superligaen.