Sælger venstre back til FC København
Foto: FC København
Superliga

Sælger venstre back til FC København

Den 30-årige forsvarsspiller Christian Sørensen skifter fra Viborg til FCK på en kontrakt til og med 2025.

Viborgs Christian Sørensen fortsætter fodboldkarrieren hos de danske mestre fra FC København.

Det oplyser de to superligaklubber på deres hjemmesider.

Den 30-årige venstreback har det seneste år udviklet sig til en profil i landets bedste række, og det er blevet bemærket i FCK, der har givet Sørensen en kontrakt frem til udgangen af 2025.

- Vi får en teknisk meget dygtig spiller, der har store evner i pasningsspillet og med en skarp dødboldfod, der allerede har gjort ondt på mange – inklusiv os selv - i Superligaen, siger FCK's sportsdirektør, Peter Christiansen.

Samtidig betoner han, at Christian Sørensen i Viborgs playoffkampe mod West Ham fik vist, at han kan være med på internationalt niveau. Det endte dog med to Viborg-nederlag mod det engelske hold.

Ud over kampene i Superligaen står FCK i dette efterår over for et gruppespil i Champions League.

I forvejen råder FCK på venstreback-positionen over stortalentet Victor Kristiansen, men Peter Christiansen ønsker mere konkurrence.

- Der er kun en rendyrket venstre back i vores trup lige nu, så vi har ledt efter en mere, der kan konkurrere på den position, og som giver os nogle andre dimensioner end de backs, vi har i truppen i forvejen, siger sportsdirektøren.

FCK meddelte tidligere på onsdagen, at klubben er blevet enige med Trabzonspor omkring en overgangssum på Andreas Cornelius. Der er dog endnu ikke underskrevet en aftale.

/ritzau/

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.