Video : Tipsbladet
Superliga

Særlig detalje taler for Superliga-rekordsalg

Det måske største salg i den jyske halvdel af Superligaen kan komme fra en uventet kant.

VEJLE (Tipsbladet): FC Midtjylland kunne sagtens sælge Oliver Sørensen, Darío Osorio eller Mads Bech Sørensen for en masse millioner.

Randers kan utvivlsomt få meget for Mads Enggård, Silkeborg kan få solide millionbeløb for Alexander Lind og Oliver Sonne, og Anosike Ementa og Serginho kunne givetvis veksles til en masse kontanter i Viborg, hvis ledelsen og ejerne havde lyst.

Men FC Midtjylland forsøger at holde på samtlige profiler, nu man absolut vil i et europæisk ligaspil, og de andre klubber kan i sidste ende få svært ved at overgå det, VB potentielt kan score på Oliver Provstgaard.

Der er ifølge Tipsbladets oplysninger stadig tale om fugle på taget, men især én flok ser interesseret ud.

Sportsdirektør Marius Nicolae sagde i slutningen af 2023, at ‘halvdelen af Serie A’ er interesseret i forsvarsspilleren, men konkret er topklubben Bologna ifølge Tipsbladets oplysninger begyndt at følge Provstgaard meget tæt.

Bologna har igen i denne sæson klaret sig fremragende, og klubben skal i Champions League til september takket være Serie A’s ekstra plads via gode præstationer i denne sæson.

Bologna spiller overvejende med en firebackkæde, og Provstgaard har som seniorspiller altovervejende været midtstopper, om end det ofte har været i en trebackkæde.

Og en særlig detalje taler for, at Bologna ikke bare tager til Vejles kampe for hyggens skyld, men at de mener interessen for Oliver Provstgaard særdeles alvorligt.

Således er Bologna ifølge Tipsbladets kilder begyndt at sende forskellige scouts til Vejles kampe, noget Tipsbladets udsendte også har konstateret ved selvsyn til Vejles Superliga-kampe.

At sende forskellige folk fra staben af scouts og direktører afsted er et typisk mønster for den grundige italienske klub, fordi man vil have så mange forskellige øjne på et potentielt køb som muligt, så det ikke blot er et par enkelte folk, der har stirret sig blinde på et potentielt køb, men at der er bred opbakning i hele Bologna FC 1909, før man trykker på knappen og forpligter sig til en handel til adskillige millioner euro.

Så mønsteret fortæller altså, at Bologna er seriøst interesseret i VB-stopperen.

Vejle drømmer om et rekordbeløb, hvilket vil sige et godt stykke over 30 millioner kroner, mens VB givetvis drømmer om 40 millioner kroner og som forhandlingsudspil givetvis kræver endnu mere for den fysisk stærke og bevægelige U/21-landsholdsspiller, mange andre klubber også har taget noter på. Så kan købmændene i Vejle passende håbe på en budkrig.

Hos VB vækker også German Onugkha betydelig interesse som en af ligaens bedste angribere af den meget fysiske og hovedstødsstærke type, mens Nathan Trott på papiret skal tilbage til West Ham men sandsynligvis bliver solgt eller udlejet mod en stor betaling til en klub, der næppe hedder Vejle Boldklub.

Provstgaard har i flere år været på overvågningslisten hos udenlandske klubber, og efter to sæsoner med fuld spilletid efter en alvorlig knæskade er stopperen ved at have bevist niveauet i Danmark.

VB har kontrakt med Provstgaard indtil sommeren 2026, så forhandlingsteknisk er den kommende sommer også god for Vejle, med mindre man kan overtale midtstopperen til en yderligere forlængelse.

Vejle sikrede sig mandag eftermiddag en ny sæson i Superligaen ved at slå Hvidovre.

Nu kan OB dermed kun håbe på at indhente Lyngby, der har tre point flere end fynboerne, mens Vejle er fire point over stregen før den sidste runde, hvor VB nu endda kan sikre sig en Europa-playoffkamp, hvis man slår Randers ude, og et desperat OB samtidig tager point fra Viborg.