• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Vejle Boldklub i desperat jagt efter en sejr

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Et nederlag til FC Nordsjælland vil skrive Vejle Boldklub ind i historiebøgerne.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbfcn #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
For hver uge der går, bliver det mere og mere vanskeligt at forestille sig, at Vejle overlever i denne Superliga-sæson. To point har holdet skrabet sammen efter 12 runder, og det er tæt på at være historisk dårligt. 

Faktisk vil Vejle med et nederlag til FC Nordsjælland skrive Superliga-historie. I negativ forstand, for det er aldrig nogensinde sket, at et hold blot står noteret for sølle to point efter de første 13 spillerunder.

Én af de store årsager til at Vejle kan blive historiske er deres mere end tvivlsomme defensiv, som indtil videre har indkasseret 2,66 mål pr kamp. 32 styks i 12 kampe for at være mere præcis. Med sådan et hullet forsvar ryger man også ud af Danmarks fineste selskab med et brag. 

Vejle lukkede også tre mål ind senest mod Brøndby, hvor man ellers var tæt på at hente point. Derfor vil Peter Sørensen håbe, at holdet kan tage nogle af de gode takter, som bestemt var til stede på Brøndby Stadion, med sig til hjemmekampen mod FC Nordsjælland. 

Han kan glæde sig over, at den offensive stjerne Allan Sousa endelig kom på måltavlen i det opgør. Det har ellers ikke været brasilianerens sæson. Derudover fik nyerhvervelsen Hallur Hansson debut, og færingen viste flere gode takter.

Til gengæld fik Jerome Opoku et torskedumt rødt kort, hvilket vil irritere Peter Sørensen. Vejle havde nemlig skiftet formation til tre centrale forsvarsspillere, og særligt fremadrettet bidrog Opoku med flere gode ting fra sin position som venstre midtstopper. 

Vejle har Saeid Ezatolahi tilbage fra karantæne, og så er det spændende at se, om Dominic Vinicius bliver bragt i spil. Den tidligere bomber gjorde mandag comeback for klubben i reserveholdskampen mod OB, og Peter Sørensen afviser ikke, at angriberen kan bringes i spil mod FC Nordsjælland, hvis Vejle skal spille lidt mere direkte.

FC Nordsjælland:
FC Nordsjælland fik stoppet blødningen i sidste weekends remis mod FC Midtjylland. Forinden den kamp havde Farum-klubben tabt de seneste fem Superliga-kampe, så set ud fra dette er 2-2 mod ligaens tophold absolut godkendt.

Alligevel må Flemming Pedersen ærgre sig over, at det ikke blev til tre point. FCN var nemlig foran 2-0 ved pausen efter en dominerende omgang fodbold, men initiativet forsvandt i anden halvleg ligesom de tre point. 

En af årsagerne er, at defensiven bare ikke kan holde stand i øjeblikket. FC Nordsjælland har den næstværste defensiv i ligaen målt på antallet af indkasserede mål, og det er nu otte kampe siden, at holdet forlod en kamp uden at indkassere. Det skal de have rettet op på, men det er umiddelbart svært at se hvordan. FCN har lukket 14 mål ind i de seneste fire Superliga-kampe.

Derfor håber Flemming Pedersen også, at forsvarsstyrmanden Kian Hansen snart bliver klar igen, men cheftræneren har været ude og bekræfte, at Kian Hansen døjer med en fiberskade, og at der går nogle uger endnu, før han bliver klar. Det samme er tilfældet med Ibrahim Sadiq.

Mohamed Diomande udgik i første halvleg mod FC Midtjylland med en hovedskade, og han er ikke med til opgøret mod Vejle.

Til gengæld er der ved at udvikle sig en kamp om, hvem der skal vogte buret hos FCN. Emmanuel Ogura stod senest mod FC Midtjylland, og han leverede en fin præstation. Det kunne da også godt ligne, at han får genvalg mod Vejle. 

FCN kan også glæde sig over at have stortalentet Andreas Schjelderup tilbage. Nordmanden spillede ikke mod FCM på grund af en forkølelse.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Jerome Opoku
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-4-1-1): Grytebust - Mølgaard, Kolinger, James, Davidsen - Sousa, Drammeh, Schoop, Engel - Mucolli - Ponce

FC Nordsjælland (3-5-2): Ogura – Thychosen, Woledzi, Nagalo – Villadsen, Christensen, Kofod Andersen, Francis, Adingra – Coulibaly, Schjelderup

Profilen:
Simon Adingra var her og der og alle vegne i FC Nordsjællands sublime første halvleg mod FC Midtjylland sidste weekend. Han både scorede og lagde op til et mål, og takket være hans store fart udnyttede han i stor grad det bagrum, som FC Midtjylland gav væk. Der bør være plads for ham at boltre sig på mod Vejle. Han har allerede scoret fire gange i denne sæson.

Vidste du, at..:
Det er Superligaens med afstand to dårligste defensiver som mødes fredag aften. Sammenlagt har de indkasseret 54 mål efter de første 12 runder. Vejle har det traditionelt svært mod FC Nordsjælland, som de ikke har besejret i en betydende kamp siden 2007.

Dom:
Alt tyder på, at det bliver en målrig affære mellem to hold, som har tyvstartet januar-udsalget. Der bliver delt godt med gaver ud i de to holds forsvar, og i sidste sæson blev der da også scoret ti gange i de tre indbyrdes kampe mellem de to hold. 

Derfor bliver det en målrig affære, men Vejle kommer ikke til at sætte ny Superliga-rekord. De napper nemlig et enkelt point. Kampen ender 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020