Video : Tipsbladet
Superliga

- Ståle Solbakken ved godt, hvad jeg mener om det

Ola Brynhildsen satser benhårdt på snart at være tilbage omkring Norges landshold.

FC Midtjyllands 24-årige forward Ola Brynhildsen kæmper om Superliga-guld i sin første sæson i Superligaen, en sæson der samtidig er den Oslo-fødte spillers første sæson uden for norsk fodbold.

Brynhildsen scorede et mindeværdigt mål i Parken i efteråret, hvor han med en fodrap vending snød landsmanden Birger Meling godt og grundigt, og nordmanden har spillet flittigt i FC Midtjylland, siden han skiftede fra Molde kort før transferdeadline sidste sommer.

Brynhildsen var med i Norges EM-kvalifikationskampe for et år siden mod Georgien og Spanien, og spillede året inden med i et par træningskampe, ligesom han har siddet på bænken ved et andre lejligheder.

Fire A-landskampe er FC Midtjylland-spilleren noteret for, og det skulle gerne snart blive til flere, hvis det står til Ola Brynhildsen.

- Landsholdet er helt klart et mål for mig. Jeg er jo ikke tilfreds. Jeg har fået min debut, men jeg har nogle gode kammerater, der har fået flere kampe end mig. Så har gang i en intern duel der, siger Ola Brynhildsen til Tipsbladet.

Norges landstræner Ståle Solbakken kan bestemt ikke klage over udvalget af offensive spillere med Erling Haaland og Alexander Sørloth som de store profiler, Celta Vigos Jørgen Strand Larsen, Oscar Bobb (Manchester City) og den tidligere Sønderjyske-spiller Bård Finne som nogle af alternativerne.

Og så har Solbakken også plads i et par tidligere Stabæk-spillere, som Ola Brynhildsen brændende ønsker sig at matche i landsholdsstatistikken.

- Vi er tre styks. Det er tre gutter, jeg voksede op med, som nu er på landsholdet. Det er Hugo Vetlesen i Club Brugge og Kristian Thorstvedt fra Sassuolo. Kristian er vel på 25 kampe nu, men jeg og Hugo ligger og kæmper om næste plads, siger Ola Brynhildsen med et stort smil.

Thorstvedt og Brynhildsen er begge fra årgang 1999 og var i ungdomsafdelingen sammen i Stabæk, før Thorstvedt tog tilbage til Viking Stavanger og siden skiftede til Genk og Sassuolo.

Vetlesen tog fra Stabæk til Bodø/Glimt i 2020 samtidig med, at Brynhildsen tog til Molde.

Får en god snak med Solbakken
En god del af Fodbolddanmark var ved at falde ned af stolen, da Ståle Solbakken sidste september efter Brynhildsens skifte til FC Midtjylland udtalte, at det ikke var det rette skridt at tage i karrieren.

Efter Brynhildsens mening blev de citater taget ud af kontekst, og som han også forklarer Tipsbladet, har skiftet til Danmark efter hans vurdering været et skridt op.

- Jeg havde været i Molde i tre år, og det var på tide at prøve noget nyt, og jeg kan godt lide den danske liga. I Norge er det stort set sådan, at alle holdene parkerer bussen, når de mødte os i Molde og Bodø/Glimt. Her i Danmark har nærmest alle hold en chance, og jeg kan godt lide de her mere åbne kampe. Det passer også bedre til min stil.

Brynhildsen satser på at arbejde sig tilbage på landsholdet og tager sidste års opstandelse ganske roligt.

- Jeg har ikke snakket med ham om det endnu. Men han ved godt, hvad jeg mener om det, det har jeg sagt før, siger Ola Brynhildsen.

- Jeg må jo bare vise, at jeg gør det godt her, og så forsøge at komme tilbage på landsholdet. Og så kan vi tage en rigtig god snak om det, siger Ola Brynhildsen og ler.

Ola Brynhildsen kan spille foran og på kanten, og han har startet inde i ni af 12 Superliga-kampe siden skiftet fra Molde.