Foto: Getty Images
Superliga

Pris: De syv største sommersalg fra Superligaen

Der blev sat salgsrekord i Superligaen denne sommer, og det kan man se på priserne på de syv dyreste salg.

Ernest Nuamah

195 millioner kroner

FC Nordsjælland til Lyon

Det trak længe, og 30. august præsenterede Nordsjælland så højst overraskende salget af Nuamah til Lyon via den lille belgiske klub Molenbeek.

Molenbeek agerer stråmand i handlen for ejer John Textor, der ejer både den lille belgiske klub og Lyon, som ser ud til at omgå de franske licensregler, hvor klubben ellers var underlagt skrappe restriktioner for prisen på spillertilgange.

FC Nordsjælland sætter transferrekord med handlen, der også lige så vel kunne være blevet indgået med en Premier League-klub, hvis Nuamah havde haft lyst til det.

Nuamah er nu med meget stor afstand den dyreste spiller nogensinde solgt fra Superligaen, og ligesom Ingvartsen-handlen tyder det på, at FC Nordsjælland er kommet for at blive helt i toppen af Superligaen.

Gustav Isaksen

112 millioner kroner

FC Midtjylland til Lazio

Mange klubber var interesserede uden at ville byde, hvad FC Midtjylland krævede, men til sidst kunne Lazio ikke modstå at byde tæt på FCM's pris for den spiller, der stadig må give flere Lazio-spillere mareridt efter Europa League-kampen i Herning sidste efterår.

Selv om alt bestemt ikke kører lige nemt for FC Midtjylland, var Isaksen-salget af en størrelse, der kan betyde meget for FC Midtjylland i de kommende år, når de næste yngre juveler skal sælges.

Hákon Haraldsson

72  millioner kroner

FC København til Lille

Det var en fantastisk handel for FC København og for Haraldsson, der kommer til en klub, hvor trænerne og lederne er vant til at arbejde med unge spillere og til at forbedre dem.

FC København betalte et relativt beskedent beløb, da man hentede Haraldsson i Akranes for nogle år siden, og ser vi kun på skiftet som en handel og investering, er det et skønt argument for sportsdirektør Peter Christiansen og bosserne i ungdomsafdelingen at have i hånden, næste gang man vil overtale et af Nordens toptalenter til at skifte til FCK, uanset om træningsfaciliteterne ikke helt matcher dem i FC Nordsjælland eller FC Midtjylland.

FC København har selv meddelt et salg til 72 millioner kroner, hvortil der kommer en række sandsynlige bonusser, der kan tage beløbet over 100 millioner kroner. I papirudgaven af Tipsbladet rapporterede vi 105 millioner, hvilket fejlagtigt ikke var renset for bonusser.

Yankuba Minteh

60 millioner kroner

OB til Newcastle

Det her skifte er ren manna fra himlen for OB. Sat på spidsen var Minteh en af flere spillere, man forsøgte at give chancen på transfermarkedet for et år siden, og at han skulle ende i en topklub i Premier League er enestående.

Pengene har OB til dels brugt på at hente nye folk til denne sommer. Nu bliver øvelsen at gentage succesen inden alt for længe.

Yann Aurel Bisseck

52 millioner kroner

AGF til Inter

Der er betydelige præstationsklausuler oven i den fine sum, AGF får, og man kan spørge sig selv, hvorfor en Premier League-klub dog ikke forsøgte at møve sig ind på denne handel, selvom Inter naturligvis er en europæisk magtfaktor og bastion, som bevist med turen i Champions League-finalen i juni.

Bisseck kommer på hårdt arbejde i den vildt krævende Serie A, hvor den unge tyskers pris er relativt beskeden og ikke garanterer noget som helst. Bare spørg FCK's Denis Vavro om opholdet i Lazio, der er et par størrelser mindre end Milano-klubben.

Mads Hermansen

52 millioner kroner

Brøndby IF til Leicester

De forstår sig på målmænd i Brøndby, og det vidste Leicester jo tydeligvis. Hvorfor Leicester så ville erstatte Daniel Iversen er et andet spørgsmål. Men Hermansen har fra start vist sig som en spiller, Leicester satser på, og strategisk er Hermansen-salget positivt for Brøndby, der vil arbejde sig op og sælge spillere i samme vægtklasse som de tre FC-klubber i Herning, Farum og på Østerbro.

Thomas Kristensen

37 millioner kroner

AGF til Udinese

Hele to AGF-spillere i Top 7. Det er intet mindre end et under set i lyset af, at AGF indtil for ganske nylig måske var den danske traditionsklub, der havde allerstørst problemer med at få mere end nogle få millioner kroner for selv de bedste spillere.

At 'TK' er på denne liste er en overraskelse for Tipsbladet, der allerede havde skrevet hans navn på listen af de folk, der kunne ryge afsted i 2024 efter en god sæson (se listen andetsteds på disse steder). Men Udinese så allerede mulighederne nu, og forbindelsen mellem den norditalienske klub og dansk fodbold, og da ikke mindst Århus, er velbeskrevet.