• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Selvfølgelig blev FCK mestre - og køb så den 9'er!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København har genvundet det danske mesterskab, og dermed gik det, som Tipsbladets kommentator Stig Tøfting har prædiket hele sæsonen. Nu prædiker "Tøffe", at FC København skal se at få købt en ny angriber.

Af Ole Hoffskov

- Jeg har jo sagt det hele tiden! 

Når man kan erkende sine fejl, er man også er i sin gode ret til at fejre triumferne, og Tipsbladets kommentator Stig Tøfting kan nonchalant konstatere, at han har set helt rigtigt i spåkuglen. Hele sæsonen har "Tøffe" postuleret for FC København som danske mestre.

Mandag kunne champagnepropperne så springe i hovedstaden efter FC Københavns triumf i Viborg og FC Nordsjællands nedslagtning i Brøndby. Flueben ud for FC Københavns The Double og flueben ud for Stig Tøftings evner som spåmand.

- Det er jo imponerende, at FC København har kunnet gøre det med tanke på, at man var 10 point efter Randers og otte point efter FC Nordsjælland, da Jacob Neestrup overtog, men jeg kan ikke påstå, at jeg er dybt overrasket, for jeg har jo troet på det hele tiden. Men derfor kan jeg godt have kæmpe respekt for det, siger Stig Tøfting.

Som alle andre har Tipsbladets kommentator været blæst bagover af guldkampen i Superligaen, og når det nu er tippet til FC Københavns fordel, er det primært af to årsager, påpeger "Tøffe".

- Førstepladsen er tippet frem og tilbage flere gange i løbet af mesterskabsspillet, og det har jo været helt vildt at se. Når det nu er faldet ud til FC Københavns fordel, er det af to årsager – erfaring og bredde. FC Nordsjælland var nået til et punkt, hvor de skulle vinde for at bevare chancen for at blive mestre, og det kan vi konstatere var meget langt fra at lykkes for dem. Omvendt har FC København flere gange stået for presset, siger Tøfting.

Få så købt den 9'er, Peter Christiansen
De kommende uger skal der festes i FC København, og på søndag kulminerer det, når et fyldt Parken skal hylde de danske mestre. Derefter venter en god sommerferie.

Én, der dog bør blive på kontoret i stedet for at slange sig ved poolen, er FC Københavns sportsdirektør Peter Christensen, som ifølge Stig Tøfting skal på hårdt arbejde i det kommende transfervindue.

- Jeg synes ikke, FC København i den nuværende forfatning ligner et hold, der kan klare sig internationalt. FCK mangler den der 9'er, som jeg også har sagt mange gange. Det kan gå an i en Superliga-kamp, men det kan det ikke i Champions League.

- Når det er sagt, kunne ingen selvfølgelig forestille sig, at Andreas Cornelius kun kunne spille så få kampe. Det har været et hårdt slag med alle hans skader. Jeg lagde mærke til, at han var én af de flittige til at bære øl ud, da FCK-spillerne havde været inde og handle på en tankstation, og jeg håber da ikke, han fik en fiberskade af det. Det gik lidt hurtigt i hvert fald, siger Stig Tøfting.

Hvad skal FCK gøre? Bruge rigtig mange penge på en ny angriber eller krydse fingre for, at Andreas Cornelius går en bedre sæson i møde?

- Jeg ville købe en ny angriber, hvis jeg var i ”PC's” sted. Jeg kan ikke se, at FC København skal tage en chance med Cornelius på den måde. Man er simpelthen nødt til at gøre et eller andet. Jeg siger ikke, at FCK skal købe en i samme kaliber, men mindre kan også gøre det.

- Tag Jay-Roy Grot. Viborg solgte ham for 13 millioner kroner, og det skulle da være mærkeligt, hvis FC København ikke kan hente en spiller i den prisklasse, som kan acceptere ikke nødvendigvis at spille alle kampe. Og så skal de gå efter en klassisk boksangriber, for det er det, de mangler.

Skal de købe Jordan Larsson?

- Ja, det er da en god mulighed. Det vil han jo også gerne selv. Han kan udfylde positionen, og jeg kan også sagtens se et scenarie, hvor Jordan Larsson og Andreas Cornelius spiller på samme tid. 

Nedtur i FC Nordsjælland
Man skal ikke langt væk fra Østerbro og Frederiksberg for at finde et sted, hvor der i hvert fald ikke er fest og farver denne tirsdag. Hopper man på S-togets Linje B og kører en lille halv time nordpå, ender man i Farum, hvor man naturligvis er slukørede over, at sæsonen ikke endte med medaljer af den fineste karat.

- Jeg har også stået i en situation, hvor jeg kunne blive mester, men ikke blev det. Det oplevede jeg med AGF i 1996, så jeg ved udmærket, hvordan FC Nordsjælland-spillerne har det i dag. De har det selvfølgelig ikke særlig godt, men jeg kan sige med sikkerhed, at man kommer over det, og når de får det lidt på afstand, tror jeg, FC Nordsjælland også kan finde glæde i, hvad de har opnået i denne sæson, fastslår Stig Tøfting.

Når man leder efter mulige årsager til FC Nordsjællands tabte guldkamp, er det oplagt at hive to ting frem - det forbavsende trænerskifte i vinterpausen og salget af stortalentet Andreas Schjelderup til Benfica.

Det er dog for letkøbt, lyder det fra Tipsbladets kommentator.

- Jeg kan sagtens forstå, at spørgsmålet om trænerskiftet bliver stillet nu, men jeg tænker ikke noget negativt om det. Det er lidt det samme med salget af Schjelderup, men forskellen er, at man fik 100 millioner kroner for ham, og det, tror jeg, at alle Superliga-klubber ville have gjort.

- Jeg må tage de forklaringer, FC Nordsjælland selv er kommet med, til efterretning, når jeg skal vurdere sagen, og Flemming Pedersen er der jo stadigvæk. Han er i høj grad involveret, og Flemming har selv sagt til mig, at når han skulle bruge én til at skælde ud i pausen, så var det Johannes Hoff Thorup.

- Jeg tror ikke, det har haft afgørende betydning, men jeg forstår godt, at det er et samtaleemne. Det er det i hvert fald blevet nu, hvor mesterskabet ikke længere er inden for rækkevidde. Det vidner også om, at FC Nordsjælland flyver under radaren i forhold til flere af de andre klubber i Superligaen.

- Men når snakken falder på FC Nordsjællands sæson, kan det godt være, at det smitter af på min dømmekraft, at jeg ikke på noget tidspunkt har troet på dem i den her sæson, slutter Stig Tøfting.

Rundens top:
Jamen, det er jo FC København. Anderledes kan det ikke være, når mesterskabet kommer i hus. Jeg må også knytte en kommentar til Mathias Kvistgaarden. Det er stærkt at lave et hattrick få dage efter, at han har forlænget med Brøndby. Man ser jo tit, at en spiller går i stå, når først han har landet en ny kontrakt - det bedste eksempel på det er måske Stephen Odey i Randers. 

Rundens flop:
Jeg kan jo nævne AC Horsens gang på gang. Igen skal jeg høre på, at de taler om, at de spillede en udmærket kamp, at det var tæt på og alle de her ting. Det er skruen uden ende. Jeg vil også nævne AaB, som missede en klokkeklar matchbold i Lyngby og nu skal ud i et kæmpe drama i sidste runde. 

Fotos: Getty Images