Foto: IMAGO
Superliga

Sendte en lynhurtig hilsen til Bundgaard

Mathias Greve og Filip Bundgaard har en fælles fortid i Randers, og den ældste af de to var da også hurtig til at byde sin tidligere holdkammerat velkommen i Brøndby.

PORTUGAL (Tipsbladet): Vi spoler tiden tilbage til den 19. maj 2021. Mathias Greve og en purung Filip Bundgaard løber rundt på banen for Randers FC, der taber 2-1 til et FC Nordsjælland-hold med Kamaldeen Sulemane på toppen.

Klip frem til i dag, og de var atter holdkammerater i en fodboldkamp - denne gang bare for Brøndby. Genforeningen blev en realitet, da Brøndby smed adskillige millioner i Randers' retning på deadlineday og købte Filip Bundgaard. Dét er Mathias Greve glad for, og han var da også hurtig til at sende Bundgaard en besked, så snart skiftet blev officielt. Det fortæller han efter mandagens derby-sejr, hvor Bundgaard fik sin uofficielle debut for klubben.

- Jeg startede med at skrive en besked til ham, da det blev officielt, da vi kender hinanden lidt fra tidligere. Han nåede lige op og snuse lidt til det. Han er jo stadig ung, men han var meget, meget ung, da jeg var i Randers i sin tid. Man kunne allerede se der, at det var en spiller, som Randers havde stor tro på og med rette, har det så vist sig.

Hvad skrev du til ham?

- Velkommen til, og jeg glæder mig til at være holdkammerat med dig igen. At både han og Brøndby skal være glade for, at han er her nu, lyder det med et smil fra Mathias Greve. Interviewet kan ses i afspilleren over artiklen. 

Man forstår, at Greve glæder sig over igen at være holdkammerater med Bundgaard. Den 19-årige offensivspiller gjorde en fin figur mod FC København, og hans skarpe venstreben kom også til udtryk, da han servede bolden i panden på Rasmus Lauritsen, der scorede kampens første mål. 

En dejlig hårdtarbejdende jyde
Kevin Mensah kender også Bundgaard særdeles godt af at have spillet mod ham adskillige gange. Han tror dog, at Bundgaard skal vænne sig lidt til, hvor hårdt det er at spille i Brøndby kontra Randers.

- Han ser skarp ud. Det er aldrig de bedste betingelser, når han kom herned i lørdags og ikke rigtig har haft en fuld træning med holdet. Vi kender ham fra Superligaen, så vi ved, han er en kvalitetsspiller. Det er en spiller, vi skal passe lidt på. Han er kun 19 år og købt for et stort beløb.

- Han er en dejlig hårdtarbejde jyde, som ved, hvad der skal til. Der er ikke så meget hurlumhej med ham.

Hvad sagde I til ham inden kampen? 

- Ud og spil – vi skal nok hjælpe. Der er noget med den her måde, vi presser på. Jeg tror, han føler, han kom til at løbe lidt – specielt i første halvleg. Så finder han ud af, hvor intensivt, det er, at spille herude, forklarer Kevin Mensah. 

Det havde været oplagt at tale med Filip Bundgaard om den første Brøndby-kamp, men han var ikke blandt de aktører, som blev sendt ud til interviews.