Video : Tipsbladet
EM

Ups! Sikkerhedsvagt pløjer spansk anfører ned

Álvaro Morata humpede rundt og tog sig til benet efter kollision med vagt efter EM-semifinalen mod Frankrig.

Den spanske landsholdsanfører i fodbold, Álvaro Morata, har det "meget godt", efter han tirsdag blev tacklet af en sikkerhedsvagt, mens de spanske spillere fejrede finalepladsen ved EM efter en 2-1-sejr over Frankrig.

Det fortæller han onsdag til nyhedsbureauet dpa.

Fysisk er alt i orden, fortæller Morata. Ifølge dpa er hans deltagelse i søndagens finale ikke længere usikker.

Sammenstødet med sikkerhedsvagten skete, kort efter EM-semifinalen var fløjtet af. Her jagtede flere sikkerhedsvagter en baneløber, der var sprunget ind på banen for at få taget en selfie med sin mobiltelefon.

En af vagterne skvattede, da han nærmede sig Morata og ramte den spanske spiller på benene.

Anføreren tog sig straks til et område omkring knæet og begyndte at humpe rundt, mens sikkerhedsvagten hurtigt fik rejst sig op og støttede angriberen.

Efter kampen ville den spanske landstræner, Luis de la Fuente, ikke klart melde ud, om kollisionen ville få nogen betydning for anførerens deltagelse i finalen søndag.

Det er endnu for tidligt at sige, hvor galt det står til med Álvaro Morata, oplyste landstræneren.

- Vi må vente og se, når det gælder Alvaro. Der skete noget under fejringen. Noget med hans ben. Vi tror ikke, at det er noget alvorligt, men vi må vente til i morgen (onsdag, red.) og se, sagde han.

Da dpa fangede Morata onsdag, havde han det ikke blot fysisk godt, men havde også overskud til at sende en stikpille til den sikkerhedsvagt, der tacklede ham efter tirsdagens kamp.

- Gult kort og punktum, lød dommen fra anføreren.

Et større antal baneløbere har præget EM i Tyskland. Portugals gruppekamp mod Tyrkiet blev afbrudt gentagne gange, da baneløbere ville have taget selfies med portugisiske Cristiano Ronaldo.

Spanien skal i søndagens EM-finale møde England eller Holland. De to hold står over for hinanden onsdag aften klokken 21.00 i Dortmund.

/ritzau/TT