18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

Silkeborg IF - Brøndby IF

Brøndby er med helt fremme i guldkampen efter onsdagens sejr over FC Nordsjælland. Er der tre point mere i vente i udekampen mod Silkeborg?

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 16:00
Spillested: JYSK Park
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: 6'eren

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Kent Nielsens mandskab vandt for lidt over en uge siden pokalfinalen med 1-0 over AGF, og torsdag gentog de bedriften på Ceres Park med endnu en sejr med samme cifre.

De to hold havde en god halvleg hver, hvor effektiviteten blev udslagsgivende for resultatet.

AGF væltede sig nemlig i chancer i første halvleg uden at komme på måltavlen, mens Silkeborg kort inden i anden halvleg scorede på en af deres første muligheder i kampen, da Thordarson koldblodigt sendte bolden i kassen.

Silkeborg havde masser af muligheder for at udbygge føringen i kampens afsluttende fase, men måtte nøjes med endnu en 1-0 sejr over ‘’De Hvii’e’’. 

Dermed er der stadig håb for, at Silkeborg ikke ender som bundprop i den øverste halvdel af Superligaen, da der nu kun er tre point op til AGF på femtepladsen med to kampe tilbage.

Det har dog ikke meget andet end kosmetisk betydning om det ender med det ene eller det andet, men Klubben fra Søhøjlandet må alligevel være ovenud tilfredse med sæsonen som helhed, da pokaltriumfen i Parken sikrede klubben det første trofæ siden 2001, og adgang til næste sæsons Europa League-kvalifikation.

Alexander Busch, Fredrik Carlsen og Anders Klynge er fortsat ude med skader, mens Kasper Kusk til gengæld er blevet spilleklar igen. 

Brøndby IF:
Mens der for Silkeborg ikke er nævneværdigt på spil i sæsonens to sidste spillerunder, er det lige omvendt for Brøndby, som i den grad lever i guldstriden.

Momentum i toppen af Superligaen skifter som vinden blæser, og efter midtugerunden er der igen sket forskydninger i forhold til de fire guldbejleres guldchancer.

Brøndby gik i sidste weekend fra første- til fjerdepladsen efter derbynederlag til FCK, men er efter onsdagens flotte 1-0 sejr over FC Nordsjælland helt inde i guldvarmen igen.

Jesper Sørensens tropper leverede som så mange gange før en fremragende første halvleg, hvor Suzuki planmæssigt sørgede for en 1-0 føring, mens de i anden halvleg, vanen tro, overlod mere initiativ til modstanderen.

Til forskel fra tidligere opgør i mesterskabsspillet havde Brøndby i onsdags for en gang skyld god kontrol over kampen efter pausen, hvor de formåede at holde FC Nordsjællands brandvarme offensiv i kort snor. 

Fortjent sejr, som sender de blå-gule op på rækkens andenplads med to point op til FC Midtjylland.

Det har vist sig tæt på umuligt at spå om noget i den historisk tætte topstrid, så det er selvfølgelig for tidligt at konkludere noget som helst andet end, at Brøndbys mesterskabschancer i den grad lever.

Kevin Tshiembe misser opgøret med karantæne, mens Sean Klaiber er ramt af en skade. Mathias Greve er til gengæld blevet klar igen, mens Mathias Kvistgaarden også er med i truppen, efter at angriberen gjorde comeback mod FC Nordsjælland. 

Karantæner:
Silkeborg IF: Ingen
Brøndby IF: Kevin Tshiembe

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-3): Larsen - Sonne, Rödin, Felix, Poulsen - Larsen, Brink, Mattsson - Adamsen, Thordarson - Lind

Brøndby IF (3-4-2-1): Pentz - Vanlerberghe, Lauritsen, Rasmussen - Sebulonsen, Radosevic, Wass, Divkovic - Bundgaard, Vallys - Suzuki 

Dom:
Silkeborg har hentet point i halvdelen af mesterskabsspillets otte kampe, blandt andet ude mod Brøndby i starten af april.

Derfor ligner det da heller ikke bare en walkover for de blå-gule gæster på JYSK Park. 

Kent Nielsens tropper kan spille frit og friskt hjemme på kunstgræsset, mens Brøndby er presset til sejr, og det fordrer godt for underholdningen mandag eftermiddag.

Snæver udesejr på 2-1.

Spilforslag:
Begge hold scorer til odds 1.81 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.