Slår Horsens: Silkeborg holder snor i topholdene

Silkeborg har kun tre point op til førstepladsen i Superligaen, efter at holdet søndag vandt 2-1 over Horsens.

Silkeborg IF var i kontrol i store dele af tiden, da holdet søndag vandt 2-1 på hjemmebane over AC Horsens i 11. spillerunde af Superligaen.

Angriberne Nicklas Helenius og Kasper Kusk grundlagde sejren med en scoring på hver sin side af pausen.

Efter en chancefattig første halvleg kom der liv i kampen i anden halvleg, hvor Horsens ligeledes fandt frem til netmaskerne.

Silkeborg var klart mest dominerende med bolden, mens Horsens ofte stod dybt og forsøgte at skabe chancer på omstillinger.

Trods sejren forbliver Silkeborg på fjerdepladsen i tabellen, men holdet har nu kun tre point op til førerholdet Randers FC. Horsens daler omvendt ned på syvendepladsen med 14 point.

Spillet manglede før pausen generelt intensitet i både boldomgang og presspil, hvorfor begge mandskaber havde svært ved at skabe de helt store chancer.

Det stillestående kampbillede ændrede sig efter 35 minutters spil, hvor Kasper Kusk bragte hjemmeholdet foran. Kantspilleren stod pludselig fri midt i Horsens' felt efter en skidt clearing og kunne let sparke bolden i mål.

Silkeborg fik dog en skidt afslutning på halvlegen, da målmand Nicolai Larsen kom til skade i et indgreb i feltet. Dermed blev der debut til den blot 17-årige reserve Aske Leth Andresen.

Få minutter efter pausen fordoblede Nicklas Helenius hjemmeholdets føring. Angriberen modtog bolden midt i feltet, vendte på en tallerken og trillede overlegent kuglen ind over stregen.

Med omkring 20 minutter fik gæsterne reduceret på et mål af angriber Anders K. Jacobsen, der hamrede læderkuglen i kassen fra kanten af Silkeborgs felt.

Mod slutningen jagtede Horsens en udligning, men Silkeborg var god til at afværge presset, hvorfor tilskuerne ikke blev vidner til flere mål.