1. division

Silkeborgs oprykkere tromler HB Køge

Silkeborg og Viborg tog store sejre, da de lørdag spillede deres første kampe efter oprykning til Superligaen.

Silkeborg IF og Viborg FF sikrede sig tidligere på ugen oprykning til Superligaen, men klubbernes spillere er absolut ikke gået på ferie.

Tværtimod sprudlede de af spillelyst, da de lørdag var oppe imod henholdsvis HB Køge og Esbjerg fB.

Silkeborg vandt med 4-1 og kravlede dermed op på 69 point, hvilket er nok til andenpladsen.

Viborg bankede Esbjerg, som missede oprykningen med et nederlag til FC Fredericia tidligere på ugen. Det endte med en 4-0-sejr, og Viborg holder fast i sin førsteplads med et point mere end Silkeborg.

I Silkeborg fortsatte den brandvarme anfører Magnus Mattsson lørdag den storform, han har vist på det seneste. Han stod bag klubbens to første scoringer.

Målet til 2-0, som faldt 17 minutter inde i opgøret - to minutter efter det første mål - var det mest bemærkelsesværdige. HB Køge-forsvarsspiller Eddi Gomes lykkedes slet ikke med sit indgreb mod Alexander Lind, som sendte bolden på tværs til Matsson, der scorede i tomt net.

William Madsen pyntede på resultatet for HB Køge inden pausefløjt, men Silkeborg tromlede videre i anden halvleg.

Alexander Lind, som var i oplæggerens rolle ved Silkeborgs andet mål, stod selv bag målet til 3-1. Anders Klynge bankede kampens sidste scoring i kassen, da han trykkede kanonen af fra kanten af feltet efter 68 minutter.

Sebastian Grønning blev den store spiller for Viborg i opgøret mod Esbjerg. Han lynede to gange og holdt fast i topscorerlistens førsteplads.

Lorenzo Gordinho og Tobias Bech stod for de øvrige to scoringer i Viborgs 4-0-sejr.

I nedrykningsspillet stødte Hvidovre IF og Vendsyssel FF sammen. Her endte det 2-2. Hvidovre er allerede sikret overlevelse, mens Vendsyssel kæmper indædt for det. Det ene point luner i bundstriden, hvor to nedrykkere skal findes blandt Vendsyssel, Kolding og Skive.