• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

- Sjældent at tabe 5-1 og vinde på Expected Goals

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland-bossen vandt faktisk kampen over Brøndby på Expected Goals, påpeger sportschef Jan Laursen.

Af Jacob Quvang

FC Nordsjællands gulddrøm døde mandag aften, da man blev udklasket med hele 5-1 på Brøndby Stadion. 

Her var Brøndby særdeles effektive, men sejren var nu ganske fortjent, hvilket en 5-1-sejr ofte er. 

Netop effektiveten hos hjemmeholdet var også noget, som FC Nordsjællands sportschef Jan Laursen pegede efter kampen over for Viaplay, men han kunne alligevel ikke dy sig med, at FC Nordsjælland faktisk vandt kampen på Expected Goals.

- Jeg må først og fremmest gratulere Brøndby for at være utrolig effektive. Det er sjældent, man taber 5-1 og så vinder på Expected Goals. Men vi var for langt fra i dag, så det var selvfølgelig skuffende. Samtidig må jeg sige, at der er så mange gode ting i det hold, og med den opbakning vi også får fra fans i dag, så er der lys for enden af tunnellen. 

- Det er slut i forhold til guldet i denne sæson, men vi kommer også fra en sæson sidste år, hvor vi lige skal huske at stoppe op og sætte tingene i perspektiv. Men selvfølgelig kan man mærke en utrolig skuffelse i omklædningsrummet, fortæller Jan Laursen. 

FC Nordsjælland lå ellers længe og lignede den oplagte guldvinder, da man gik på vinterpause som ganske suverænt førerhold. I januar solgte man profilen Andreas Schjelderup og afløste ham med Emiliano Marcondes, som dog har været særdeles skadesplaget i foråret. 

Derudover skiftede man ud på trænerposten, hvor Johannes Hoff Thorup overtog styringen fra Flemming Pedersen. Det er flere nøgleudskiftninger, som set i bagklogskabens lys måske har haft en betydning for det mistede guld.

Alligevel fortryder Jan Laursen intet. 

-  Man har aldrig gjort alt, men det synes jeg, at holdet og trænerne har. Så skal der peges fingre, er det af ham, der står her, siger han og henviser til sig selv. 

Til Viaplay siger han, at FC Nordsjælland ikke er blevet et dårligere hold, selv om man har smidt adskillige point til FCK. Til gengæld mener han, at FC Nordsjælland har ramt et nyt topniveau, som er på et internationalt niveau, hvilket blandt andet sejren over FCK i starten af maj vidnede om. Han ærgrer sig dog over, at FC Nordsjælland ikke ramte det topniveau noget oftere.

FC Nordsjælland er sikker på at slutte på andenpladsen i Superligaen. Se hele interviewet med FCN-bossen i afspilleren over artiklen.