Video : Tipsbladet
Superliga

Skamroser Grabara: Er Bayern München næste skridt?

Ifølge Thomas Gravesen er der næsten ikke nogen grænser for, hvad Kamil Grabara kan drive det til

Kritikken har haglet ned over Kamil Grabara.

Og med rette. Den polske keeper har været midtpunkt for en række brølere i Mesterskabsspillet for FC København. De mange drops og store fejl har dog stået i skærende kontrast til niveauet, han har vist over de seneste par sæsoner, hvor Grabara har slået sit navn fast i ikke bare dansk fodbold, men også international fodbold. 

Polakken var nemlig her, der og alle vegne, da FC København spillede sig videre fra gruppespillet i Champions League, og tilbage i september kunne Wolfsburg da også bekræfte, at man havde indgået en aftale med Kamil Grabara, der ville træde i kraft denne sommer.

I løbet af forårssæsonen har den 24-årige keeper dog været involveret i en række uheldige situationer, der har sået spørgsmålstegn ved hans fokus og koncentration, da hans hoved skulle være et andet sted.

Den kritik vil Thomas Gravesen dog ikke høre tale om, selvom han erkender, at han har været en skygge af sig selv. 

- Man har haft ligaens bedste målmand, som lige pludselig er løbet ind i nogle alvorlige problemer, som ikke er normalt for den klassekeeper, han er. Jeg vil aldrig nogensinde knytte det til, at han er skiftet til Wolfsburg og skulle være mentalt væk. En fodboldspillers karriere er så kort.

Thomas Gravesen mener da også, at Kamil Grabaras niveau rækker ud over Wolfsburg. 

- Wolfsburg er ikke endestationen for Kamil Grabara. Wolfsburg er det næste springbræt i hans karriere. Kommer han til Wolfsburg og underpræsterer, bliver springbrættet meget lille, men kommer han til Wolfsburg og præsterer, som han har gjort i FC København i de første to år, jamen så er Wolfsburg bare det næste springbræt.

- Så er det måske næste hylde. Så er det måske Bayern München eller Premier League. En fodboldspiller tænker aldrig på, at man er nået til vejs ende, lyder det fra "Graver" til Tipsbladet. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 

Kamil Grabara har været en skygge af sig selv i foråret for FC København. Foto: Alamy

Stiller ikke op til interviews
Et skifte af den størrelse kræver dog, at Kamil Grabara løfter sit niveau markant i forhold til, hvad man har set fra ham i foråret for FC København. 

I kølvandet på de mange fejl har mange medier gerne ville have en kommentar fra hovedpersonen selv, men det har Kamil Grabara indtil videre nægtet. Tidligere var polakken dog ikke bleg for at stille op i medierne og give sin mening til kende, men det mønster har altså nu ændret sig efter de mange fejl. 

Og selvom Thomas Gravesen godt kunne have tænkt sig, at FCK-keeperen stillede op til medierne, er det ikke noget han lægger synderligt meget i, da det er helt normalt for keepere. Det kan man også blandt andet se på landsholdet. 

- Jeg kunne godt se, at man gerne ville have en kommentar fra ham, men det har han ikke haft lyst til. Det må man acceptere, når en spiller føler, at han har ramt bunden af sit niveau, så har han ikke lige overskuddet til det. Jeg kunne også godt tænke mig, at han stillede sig op, men der er mange målmænd, der reagerer på den måde.

- Vi så Kasper Schmeichel oppe i Nordirland efter hans drop, der var deroppe, der går han heller ikke frem. Når en målmand laver fejl, så koster det bare, siger Discovery-eksperten.

Kamil Grabara spiller sin måske sidste kamp for FC København på søndag hjemme mod FC Nordsjælland. Hvis løverne får point med fra det opgør, skal de dog spille en playoff-kamp mod nummer syv, der bliver enten Randers, Viborg eller Vejle.