• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Skoser FCM for “arrogant tilgang”

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland blev arrogante i deres tilgang mod Lyngby, mener eksperter.

Af Victor Risager

Det endte med et midtjysk kollaps, da FC Midtjylland gæstede Lyngby Boldklub fredag aften.

“Ulvene” var foran 3-0 efter blot en halv time, og det lignede en formsag at hente tre point til kontoen. Men Lyngby Boldklub reducerede inden pausen, og på yderligere to mål i anden halvleg sørgede oprykkerne for, at kampen sluttede i en pointdeling.

Så hvad gik der galt for FC Midtjylland? Hvis man spørger Viaplay-eksperterne Jesper Thygesen og Poul Hansen, blev midtjyderne arrogante i deres tilgang til tingene efter deres stærke start på kampen.

- Umiddelbart bliver de ramt af noget arrogance. De får ikke løbet de meter, som de skal. De får ikke holdt strukturen i deres hold. De er ikke dedikerede på bolden. De tror, at de kan stille sig ned og forsvare.

- Og det rammer dem hårdt, fordi Lyngby dufter altså noget med den scoring i første halvleg. Lyngby kommer ned i omklædningsrummet og siger, at der kan være noget, for hvis ikke de havde scoret der, havde de været helt væk, siger Jesper Thygesen til Viaplay.

Og Poul Hansen stemmer i:

- Ja, fordi de vinder alle dueller i den første halve timer, og de er skarpere i alle situationer. Lige pludselig bliver de lidt tilfredse. De gør ikke deres arbejde færdigt, løbene færdige, og de er ikke hårde nok i markeringerne. Det bliver lidt en arrogant tilgang til tingene, virker det som, og det udnytter Lyngby med det samme. Advarselssignaler kommer relativt hurtigt i anden halvleg, men de formår simpelthen ikke at vende det. Det er vanvittigt, siger han.

Se hele klippet med de to Viaplay-eksperter i videoafspilleren øverst i artiklen.