• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Skuffet ekspert: AGF er ikke en medaljekandidat

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Lige nu er AGF langt fra et niveau, hvor de skal regnes som medaljekandidater, mener Flemming Povlsen.

Af Jacob Quvang

Én sejr i seks kampe. 

Det er facit for AGF, der har glemt, hvordan man vinder i Superligaen. 

Søndag fik man med hiv og sving skaffet et enkelt point i 1-1-kampen mod Randers FC, da Patrick Mortensen udlignede i de døende minutter på et straffespark. 

Det betyder også, at AGF lige nu har fem point op til Brøndby på tredjepladsen, men måske skal sidste sæsons bronzevindere slet ikke skal bruge tid og kræfter på at tænke på at vinde medaljer igen. Discovery-ekspert Flemming Povlsen ser nemlig slet ikke AGF som medaljekandidater lige nu. Det sagde han efter kampen på Discovery. 

- Som det ser ud lige nu, når jeg kigger ind i truppen, så er de ikke. De mangler den kvalitet. De to-tre spillere inde centralt, der skal sørge for at holde spillet kørende, der skal skabe tryk med deres bolde frem i banen, der skal modtage bolden fra den bagerste del af banen og gejle det videre fremad. De er der ikke i øjeblikket. Så det bliver hakkende, det bliver individuelt, det bliver ikke sammenhængende. 

- Hvis man ikke har en sammenhæng i sin offensive tilgang til at skabe chancer, så bliver chancerne en mangelvare, siger han om AGF-holdet, hvilket kan ses i afspilleren over artiklen.

AGF står da også kun noteret for ti scoringer efter sæsonens første ni kampe, hvilket ikke ligefrem skriger af medaljepotentiale. 

Klubben skal næste gang i aktion mod Nykøbing FC i pokalen, mnes Viborg venter næste weekend i Superligaen.