Superliga

Skuffet Ragnar Sigurdsson: Jeg er reserve

En dybt skuffet Ragnar Sigurdsson har tabt kampen om spilletid i FC Københavns midterforsvar til Sölvi Ottesen og Kris Stadsgaard.

FC Københavns startopstilling til forårspremieren i Aalborg var imødeset med stor spænding. Der hersker tætte positionskampe adskillige steder på holdet, og Carsten V. Jensens første startopstilling gav derfor et tydeligt fingerpraj, om hvilke spillere den nye cheftræner foretrækker.

En af de største og vigtigste positionskampe hos de danske mestre foregår i midterforsvaret, hvortil FC København i januar måned hentede Kris Stadsgaard i Malaga. I forvejen  råder "Løverne" - udover de skadesramte Mathias "Zanka" Jørgensen og Peter Larsson - over de to islandske landsholdsspillere Sölvi Ottesen og Ragnar Sigurdsson, og det var blandt trioen Stadsgaard, Ottesen og Sigurdsson, de to startpladser i Aalborg skulle fordeles.

Da bolden langt om længe rullede i Aalborg søndag aften stod det klart, at Kris Stadsgaard og Sölvi Ottesen står tilbage som sejrherrer i midterforsvarernens positionskamp, mens Ragner Sigurdsson sidder tilbage på bænken som taberen. Her sidder han nu med en dårlig smag i munden og ser frem til et forår med prædikatet "reserve".

- Jeg er ikke tæt på en startplads. Det er Sölvi og Kris, der spiller, og ikke mig. Det er skuffende og slet ikke sjovt, siger Ragnar Sigurdsson til tipsbladet.dk.

Islændingen fik godt med spilletid i træningskampene op til sæsonstarten, men da det blev alvor, måtte han se sig henvist til bænken. Og her regner han med at blive resten af foråret.

- Vi er midterforsvarere, og her bliver der ikke skiftet ud. Du skal have midterforsvarere, der spiller hver gang. Det er tydeligt, at de to (Ottesen og Stdsgaard, red.) står foran mig, og spiller de godt, er der ikke så meget jeg kan gøre, bedyrer Sigurdsson.

Den islandske landsholdsspiller, der kom til FC København fra svenske IFK Göteborg sidste sommer, er dybt skuffet over reserverollen efter en efterårssæson, hvor han markerede sig stærkt og spillede 13 ud af 18 Superliga-kampe fra start.

- Jeg troede, jeg skulle spille. Det tror jeg altid. Men desværre er det ikke sådan. Det er skuffende, og nu tænker jeg da på, om jeg har valgt rigtigt ved at komme til FCK. Samtidig synes jeg, at jeg spiller godt nok til at beholde pladsen, så jeg må forsøge at kæmpe mig tilbage, forklarer Ragnar Sigurdsson.

Men er det sådan, at du er begyndt at overveje, om du måske skal se dig om efter et nyt sted at spille til sommer?

- Det vil jeg ikke kommentere på. Det kunne bringe mig i problemer, fastslår islændingen.

Ragnar Sigurdsson har ikke fået en tydelig forklaring på reserverollen, der ikke blot får konsekvenser for tilværelsen i FC København. Den påvirker også det andet jern, den stærke midterforsvarer har i ilden.

- Jeg risikerer at tabe min landsholdsplads, så det er skidt for mig på alle måder. Jeg har ikke de bedste dage i mit liv, slutter han.

Ragnar Sigurdsson kostede FC København et sted mellem fem og seks millioner kroner, da han blev hentet til klubben som den første forstærkning forud for sæsonen.