• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SL-boss tager afstand fra derby-vold: Uacceptabelt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vold hører ingen vegne hjemme i fodboldens verden, hverken på eller uden for stadion, slår Superliga-boss fast efter gårsdagens københavnske derby.

Af Anders Dehn

Både på og uden for stadion gik det over gevind, da FC København søndag gæstede Brøndby IF. Det får nu Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, til at tage afstand fra den vold, som mange var vidne til.

Det siger han til Jyllands-Posten.

Urolighederne medførte blandt andet, at en politibetjent trak sin tjenestepistol mod en gruppe Brøndby-fans, at politiet har rejst 61 sager om vold mod politiet i forbindelse med kampen, og at nogle FCK-fans kastede genstande mod Brøndbys familieafsnit.

- Det er selvfølgelig uacceptabelt, at man anvender vold i forbindelse med fodboldkampe – også uden for stadion. Det tager vi afstand fra. Og så er det selvfølgelig også uacceptabelt ikke at overholde de regler og bestemmelser, der er inde på stadion, siger Claus Thomsen ifølge Jyllands-Posten.

En anden episode, der ikke indeholdt vold, men henviste til en verserende retssag om blandt andet voldtægt, fandt også sted i forbindelse med kampen. I FCK's udebaneafsnit hang et banner med påskriften "Flere voldtægtssigtelser end mesterskaber".

Det er en reference til en sag, hvor en 28-årig mand med tilknytning til Brøndbys hooliganmiljø er tiltalt for voldtægt, vold, trusler om vold, tvungen oralsex og afpresning af unge mænd og drenge gennem en årrække.

Ritzau har tidligere skrevet, at det ifølge anklageskriftet drejer sig om mindreårige i mindst tre tilfælde.

FCK har efter kampen fordømt banneret.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020