Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

SL-boss: Vi drømmer om et stadion som i Esbjerg

De ønsker sig et nyt stadion i OB, og det skal gerne være ligesom Blue Water Arena i Esbjerg. De mangler dog stadig at finde ud af, hvordan det skal finansieres.

I OB forventer de en langstrakt proces mod at få et nyt stadion, men det er ikke, fordi klubben ikke ved, hvad den ønsker sig. Det er faktisk simpelt nok, siger direktøren i podcasten Stemmer fra Ådalen: Det skal være ligesom i Esbjerg.

Klubben arbejder allerede med det i en arbejdsgruppe med kommunen, men det handler ifølge Enrico Augustinus ikke kun om en fodboldarena, men om hele området omkring. Derfor forventer han også, at det bliver et langt, sejt træk.

En af knasterne er finansieringen. Det er ikke billigt at bygge renovere eller bygge nyt.

- Det er et fantastisk område med mange idrætsfaciliteter, men det er bøvlet at skulle bygge noget nyt samtidig med, at vi skal spille kampe. Vi kan ikke flytte til en anden by og spille i halvandet år. Det er den ene problematik, siger administrerende direkør i Odense Sport & Event Enrico Augustinus til Stemmer fra Ådalen.

- Det andet handler om økonomi, og det er nok den største hurdle. Der skal findes en masse skillinger. Samtidig skal der findes en model, der kan kombinere offentligt og privat ejerskab. Vi bøvler også med at finde den rette model på det. Derfor handler det ikke så meget om at gå i udbud med opgaven og finde en entreprenør. Det er hele økonomien, finansieringsmodellen og ejerskabet, vi skal finde ud af.

Men problemet er altså ikke at finde ud af, hvordan stadion gerne skal se ud.

- For at skære det ud i pap: Vores ønske er at få et stadion ligesom i Esbjerg. Hverken mere eller mindre. Aarhus drømmer stort, og det er en anden størrelse by end os. Helt konkret kan jeg derfor sige, at drømmen for os er et stadion som det, de har i Esbjerg. Det er vejen frem for OB, siger Augustinus.

Blue Water Arena i Esbjerg har plads til lidt over 17.000 tilskuere og kostede 135 millioner at ombygge i 2008-09. Klubben fortsatte med at spille sine hjemmekampe på stadion, mens byggeriet stod på.

Enrico Augustinus tilføjer desuden, at stadion ikke bliver en af den kommende fodbolddirektør, Björn Wesströms, opgaver.