• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Hvidovre-profil har FCK-mailadresse

Foto: Getty Images

Filip Djukic har indkasseret mange mål i sæsonens første par måneder, men Hvidovres sidste skanse har alligevel formået at vise sig frem som en stor profil hos oprykkerne. Tipsbladet har talt med Hvidovre-målmanden om Superliga-fodbold, landsholdsdrømme og en mail-adresse, der har kostet nogle stikpiller.

Af Lars Gram-Hanssen

Tipsbladet i Hvidovre. 

Få dage før braget mod Brøndby er der en hyggelig og afslappet stemning på Peter Lassens kontor, da Hvidovre-sportschefen tager imod Tipsbladets udsendte reporter. 

Den tidligere Superliga-topscorer varetager et hav af opgaver hos oprykkerne, og han har derfor glemt at informere spillerne om de planlagte interviews. Gennem vinduet får Peter Lassen dog heldigvis øje på Filip Djukic og Simon Makienok, der kommer gående ude på gaden.

- Drenge, kom lige herind på kontoret! Vi har interviews, råber sportschefen gennem vinduet til de to Hvidovre-profiler. 

Filip Djukic kommer ind på kontoret, og Peter Lassen advarer herefter - med et glimt i øjet - målmanden om, at Tipsbladet vil spørge til kampen mod FC København, hvor Hvidovre-målmanden måtte løbe ud på toilettet midt i kampen. 

Peter Lassens telefon bimler og bamler, da der venter 'en lille kamp på søndag', og vi indleder i stedet interviewet med Filip Djukic med at vende målmandens fortid i FC København. 

- Jeg havde en fantastisk tid i FCK. Det er der, jeg har haft min fodboldopdragelse, og jeg har taget alt med i bagagen derfra. Det var en fantastisk tid, og klubben har jo kun rykket sig op på en endnu højere hylde end dengang, siger Filip Djukic. 

- Den dag i dag kigger man måske mere i talenternes retning, end man gjorde dengang. Men det er superfedt at se, at mange af dem, man har arbejdet med dengang, er dem, der er med til at løfte klubben i dag.

Er du ked af, at du ikke fik dit gennembrud i FC København?

- Det havde da selvfølgelig været fantastisk at få et gennembrud i FCK, men sådan skulle det ikke være. Det er ikke så nemt at komme igennem som keeper derinde, men så kunne jeg ikke ønske mig nogle andre steder, end at det så skulle være Hvidovre, hvor jeg er vokset op.

Peter Lassen har i mellemtiden afsluttet et af sine opkald, og sportschefen melder sig herefter ind i interviewet. 

- Må jeg lige sige noget? Hans mail-adresse er stadig FCK, lyder det fra Hvidovre-sportschefen, der slår en stor latter op. 

Filip Djukic griner også højt og erkender, at FC København-mailadressen har resulteret i en del drilleri. 

- Jeg har bare altid haft den, og så har jeg bare ikke fået den skiftet, fordi den er knyttet til så mange ting. Så jeg har bare beholdt den, hvilket jeg har fået meget røg for herude i Hvidovre, lyder det fra målmanden. 

Du er Hvidovre-dreng, og du har fået din fodboldopdragelse i FCK. Hvordan er dit forhold egentlig til Brøndby?

- Jeg har ikke rigtigt noget forhold til Brøndby. Jeg har selvfølgelig haft nogle kammerater, der har spillet derude, men ellers er det bare en fodboldkamp som alle andre. Udover, at man altid har haft det sådan, at man gerne vil vinde derude, siger Djukic. 

I Viaplay-programmet 'Outsiderne' har Peter Lassen kaldt dig en af Superligaens bedste målmænd. Hvad tænker du om det?

- Det er meget sødt af ham. Som tidligere angriber har han trods alt lidt styr på det. Det er jeg da utroligt glad og stolt over, at han synes det. Det tager jeg som et skulderklap, siger Filip Djukic. 

I Hvidovre IF kører man med et deltidsprofessionelt setup, og i en overgang havde Filip Djukic derfor en dobbeltrolle i klubben, idet målmanden brugte den første halvdel af dagen på at være Peter Lassens assistent. 

- Inden vi rykkede op sidste år stod Lassen stort set for alt herude. Så jeg var sådan lidt en forlænget arm for ham herinde på kontoret, i form af salg af sponsorater. Det var super lærerigt, og det synes jeg egentlig var meget fedt at prøve ved siden af fodbolden, nu når vi ikke er fuldtidsprofessionelle herude. At jeg kunne komme herud og blive beskæftiget lidt med det voksne liv. Så jeg var glad for, at jeg fik sådan en mulighed her i klubben, lyder det fra den 24-årige målmand. 


Filip Djukic stod mandag en stor kamp, da Hvidovre højst overraskende fik 0-0 ude mod FC Nordsjælland (Foto: Lars Rønbøg/Getty Images).

Trods de mange indkasserede mål i denne sæson er der ingen tvivl om, at Filip Djukic har været en af de bedre Superliga-målmænd i denne sæson, hvor Hvidovre-keeperen har leveret en række vigtige redninger. Filip Djukic er derfor også ganske ærlig, da Tipsbladet spørger, om målmanden ser denne sæson som et udstillingsvindue i forhold til et skifte til en større klub. 

- Selvfølgelig gør jeg det. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet. Men jeg har selvfølgelig fokus på at gøre det så godt som muligt i Hvidovre, så vi kan få det bedst mulige resultat her. Men jeg er rigtig ambitiøs, og jeg vil forsøge at få den bedst mulige karriere.

Hvidovres sidste skanse peger afslutningsvist på, at oprykkerne i sæsonens første måneder har lært, at kampe i Superligaen 'bliver afgjort i felterne'. Filip Djukic ser en parallel til Lyngby i sidste sæson, hvor 'De Kongeblå' ofte havde marginalerne imod sig, inden de i foråret formåede at vende en stensikker nedrykning til en mirakuløs overlevelse.  

Tipsbladet har også talt med Filip Djukic om Hvidovre-målmandens drøm om at tørne ud for Montenegros landshold. Det kan du læse om HER