• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Kæmpe Superliga-transfer glippede i sidste sekund

Foto: Getty Images

PSV Eindhoven havde linet et stort Superliga-køb op og aftalt en pris på 75 millioner kroner, før man i sidste øjeblik trak stikket på handlen.

Af Troels Bager Thøgersen

Da PSV Eindhoven i 2021/22 tog hul på det, der skulle blive en god sæson under den tyske cheftræner Roger Schmidt, havde man blandt andet øjnene rettet mod Superligaen.

PSV spillede i løbet af sæsonen Champions League-kvalifikation mod FC Midtjylland og var i det meget tidlige fodboldår her i 2022 igen forbi Danmark til en Conference League-kamp mod FC København.

Men den hollandske topklub kunne også sagtens være endt med at hive en af Superligaens største profiler med til Æresdivisionen ud over fortjente sejre over FC Midtjylland og FC København.

PSV solgte i sommeren 2021 Donyell Malen til Borussia Dortmund og Denzel Dumfries til Inter, og for at forstærke truppen den anden vej var man meget tæt på at købe brasilianske Evander af FC Midtjylland for 75 millioner kroner.

Prisen for den dengang 24-årige midtbanespiller var aftalt mellem de to klubber, Evanders betingelser for en kontrakt var også på plads.

Men i sidste øjeblik slog PSV bak og forsøgte at få forhandlet mere fordelagtige betingeler for transferen med FC Midtjylland, hvilket ifølge Tipsbladets oplysninger fik danskerne til at droppe handlen.

I løbet af 2022 forsøgte først David Beckhams Inter Miami og siden Galatasaray at købe Evander fri af FC Midtjylland.

Men først her i slutningen af året har FC Midtjylland fået forhandlet betingelser på plads om et salg til amerikanske Portland Timbers, der betaler omtrent samme beløb for Evander, som PSV var tæt på at lange over disken sidste år.

Papirarbejdet omkring Evanders skifte er stadig ved at falde på plads - som del af transferen bliver Evander en såkaldt designated player, der er undtaget fra MLS' normale lønramme.