Video : Tipsbladet
Superliga

To SL-spillere nomineret til stor afrikansk pris

Både AC Horsens og FC København kan nu bryste sig af at have nominerede spillere til årets unge afrikaner.

Det afrikanske fodboldforbund CAF har torsdag listet 10 spillere, som er nomineret til prisen som årets unge afrikanske spiller. Her er der såmænd blevet plads til to spillere, der skal spille i Superligaen i næste sæson.

Det melder CAF på deres twitter-profil.

Den ene er James Gomez fra oprykkerklubben AC Horsens. Foruden at have været med til at spille dem op i landets bedste række igen, så spillede han også væsentlig rolle for Gambia under Africa Cup of Nations i januar.

Her nåede de frem til kvartfinalen, hvor Gomez undervejs spillede samtlige minutter for gambianerne.

Dernæst er FC Københavns Akinkunmi Amoo, som midtvejs i den seneste sæson kom fra Hammarby til den danske hovedstadsklub. Her var det til en pris på omkring 30 millioner kroner. 

Det er dog blevet til begrænset personlig succes for nigerianske Amoo indtil videre, men han kunne trods alt fejre et dansk mesterskab med FCK i den seneste sæson.

Foruden de to er den tidligere FC Nordsjælland-spiller Kamaldeen Sulemana også nomineret til prisen. Endelig er også Dango Quattara, Karim Konate, jesus Owono, Ilaix Moriba Kourouma, El Bilal Toure, Pape Matar Sarr og Hannibal Mejbri på listen.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.