Video : Tipsbladet
Superliga

Her er 11 spillere, SL-klubberne kan hente gratis

Transfervinduet er lukket, men der kan stadig hentes transferfrie spillere, og der er flere interessante navne at plukke.

Januars transfervindue er smækket i, og det er ikke længere muligt for de danske Superliga-klubber at købe nye spillere. Det er dog stadig muligt at forstærke sig.

I den forbindelse skal klubberne tage for sig i buffeten af transferfrie spillere, og der er også prominente navne at hente i det marked. Mange interessante navne står således uden klub, og de skulle nok kunne friste op til flere i Superligaen.

Tipsbladet lister her 11 navne, der kan hentes transferfrit, og som kan være realistiske for Superliga-klubberne at sigte efter. 

Frederik Holst, 28 år, altmuligmand
Den tidligere Brøndby-spiller ophævede med Lillestrøm i starten af december, og det er endnu ikke lykkedes Holst at finde en ny arbejdsgiver. Er man på udkig efter en spiller, der kan spille højre back, venstre back, defensiv midt, central midt og sågar målmand, når det virkelig kniber, ja, så ring til Frederik Holst. 

Nicolai Jørgensen, 32 år, angriber
Den tidligere danske landsholdsspiller, FCK-stjerne og topscorer i Æresdivisionen har nu været klubløs siden i sommer, og man begynder da efterhånden at spekulere i, om Nicolai Jørgensens tid som fodboldspiller er forbi? Hvis karrieren skal have et sidste skud, skal det i hvert fald snart til at være. 

Jan Gregus, 32 år, midtbanespiller 
Frisparkskongen Jan Gregus, der spillede i FC København fra 2016 til 2019, stoppede i San Jose ved årsskiftet, og han skulle da nok kunne begå sig i Superligaen stadigvæk, selv om han er fyldt 32. 107 kampe for FCK vidner om en vis kvalitet.

Lasse Vigen, 28 år midtbanespiller
Absolut én af de mest interessante transferfrie spillere set med danske briller. Den tidligere danske mester med Brøndby træner med i Esbjerg fB, men det bliver helt sikkert ikke hans fremtidige arbejdsgiver. Et væld af Superliga-klubber må være interesserede i Lasse Vigen, der også har en god fodboldalder. 

Danny Rose, 32 år, højre back
"Nu er kæden vist hoppet af på Tipsbladet", tænker du sikkert - og næppe for første gang i øvrigt. Men Danny Rose er ikke så urealistisk en fisk at fange for de danske Superliga-klubber, som han måske lyder til på papiret - et papir, der tæller 202 Premier League-kampe og 29 A-landskampe for England. For et par uger siden kunne et svensk medie afsløre, at Danny Rose var blevet tilbudt Glen Riddersholm og IFK Norrköping. Måske er han også blevet tilbudt i Danmark. 

Jo Inge Berget, 32 år, offensivspiller
I 2017 var han en ønskespiller i Brøndby IF. Det er han ikke længere - Jo Inge Berget skal ikke til Brøndby. Men måske kan han være aktuel for andre Superliga-klubber. Nordmanden, der blev droppet af Malmö FF i december, bør stadig have et par gode år i sig. 

Ifeany Mathews, 26 år, midtbanespiller
Vi kigger på jer, AaB. I sommeren 2020 var nordjyderne snublende nær at hente den nigerianske midtbanemand, men i sidste ende lykkedes det ikke. Nu kan de gøre et nyt forsøg, og Ifeany Mathews dækker samme position som den fortabte søn Oliver Abildgaard.

Michael Lüftner, 28 år, midtstopper
Den tidligere FC København-spiller har været arbejdsløs siden i sommer, og så begynder det jo at blive lidt lakrids. Han var heller ikke særlig god i FC København, men nogen dårlig spiller er Michael Lüftner naturligvis ikke, og står en Superliga-klub og skal lappe et hul i midterforsvaret, kan tjekken være en mulighed. 

Nabil Bahoui, 31 år, angriber
12 mål i Sverige i 2022 tegner et billede af en angriber, der stadig har målnæsen i behold, og den tidligere AIK-angriber er bestemt én af de mere attraktive spillere i arbejdsløshedskøen. 

Ryan Johnson Laursen, 30 år, højre back
Er man på udkig efter en spiller, der ved, hvad det vil sige at spille Superliga, står Ryan Johnson Laursen med sine 157 kampe stærkt i billedet. Har han stadig niveau til Superligaen? Det må være spørgsmålet. 

Ronnie Schwartz, 33 år, angriber
Den tidligere Superliga-topscorer kan hentes gratis, men det er nok tvivlsomt, om "Plaffeministeren" er relevant for Superligaen i 2023. Ronnie Schwartz fik 31. januar ophævet sin kontrakt med Vendyssel FF efter en skidt periode - det er der i hvert fald ikke meget Superliga over.

Fotos: Getty Images