• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Nu skal Brøndby IF arbejde mere langsigtet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-træner Jesper Sørensen ser frem til at kunne arbejde uden truslen om misset top-6 hængende over sig.

Af /ritzau/

Jesper Sørensen overtog i vinterpausen et Brøndby-hold, som lå placeret under den linje, der skulle inddele holdene i et mesterskabs- og nedrykningsspil efter 22 runder.

Det lykkedes Brøndby at snige sig med i den sjove Superliga-halvdel på trods af et nederlag til FC Nordsjælland søndag.

Fra første dag i cheftrænerstolen har alt handlet om at kæmpe sig ind i top-6, og Jesper Sørensen tror på, at nu hvor den snak kan forstumme, kan det løfte holdet.

- Det kan forløse noget energi, og det kan gøre vores måde at arbejde på lidt mere langsigtet. Vi kan lave vores ting med lidt mere tryghed, siger Brøndby-træneren.

Han lægger heller ikke skjul på, at det på ingen måde var en ønskeposition for ham at indlede sit virke i.

- Det har været et irritationsmoment for mig, fordi det har tvunget mig til at kigge meget på den korte bane. Men sådan er det. Det er vilkårene i branchen.

Brøndby har spillet fem kampe i foråret, og inden nederlaget i Farum, havde holdet fra den københavnske vestegn vundet tre ud af de fire. Ifølge Jesper Sørensen har det dog ikke fyldt ret meget, fordi alles fokus har været på top-6, og at Brøndby ikke var sikre.

- Hvis vi var startet med ni point i fire kampe i en ny sæson, så var vi kommet rigtig godt fra land, men her skulle vi stadig indhente noget, og der var masser af stress på i forhold til næste kamp og næste kamp, siger den tidligere U21-landstræner.

Selv om han var irriteret over den pauvre indsats mod FCN i grundspillets sidste runde, så er det ikke noget, han kommer til at lægge søvnløs over frem mod mesterskabsspillet.

- Det her var en kamp, hvor vi var på hælene og langsomme, og hvor vi ikke spillede med det mod, som vi skal spille med, siger han.

- Vi blev sat lidt tilbage her. Jeg tvivler på, det kommer til at se sådan her ud næste gang.

/ritzau/