• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Socialdemokratiet: Derfor må fodboldfans vente

Foto: Getty Images

Det er for usikkert at lukke give tilskuere adgang til fodboldkampe, lyder det fra Socialdemokratiets kulturordfører.

Af Ole Hoffskov

Sent mandag aften nåede Folketingets partier - minus Nye Borgerlige - til enighed om en langsigtet genåbningsplan for Danmark.

Planen indeholder dog ikke svar på, hvornår der igen kan komme fans på de danske stadions. Regeringen har i første omgang nedsat en ekspertgruppe, der senest i midten af april skal komme med et forslag til, hvordan der forsvarligt kan komme tilskuere tilbage.

Statens Serum Institut vurderede i sidste uge smitterisikoen som værende "lav-middel", hvis man lukkede 500 tilskuere på stadion. Det svarer til det antal, der måtte komme på stadion, da den såkaldte Superliga-ordning var gældene i efteråret.

På trods af den lave smitterisiko er der altså fortsat ingen adgang for tilskuere i Superligaen.

På Twitter forklarer Kasper Sand Kjær, der er kultur- og medieordfører i Socialdemokratiet, hvorfor.

- Jeg glæder mig virkelig også til at komme på stadion igen, til koncerter, festivaler osv. Og bare for at slå det helt fast: Det handler ikke om, at partilederne ikke kan lide fodbold eller musik. Heller ikke om at nogen er blevet glemt eller ikke er vigtige, skriver Kasper Sand Kjær og fortsætter:

- Det handler først og fremmest om, at sundhedsmyndighederne vurderer, at der ved store forsamlinger er en stor risiko for smitte. Særligt med den langt mere smitsomme britiske variant. Også selvom man bruger de redskaber, vi kender fra superligaordningen.

- På den baggrund har partilederne vurderet, at det endnu er for tidligt at åbne op for de store arrangementer med mange mennesker samlet. De mange gode erfaringer fra sommeren og efteråret, internationale erfaringer, nyeste viden om smitte, coronapassets muligheder mv. skal inddrages i arbejdet med at finde vejen til, at vi igen kan samle store menneskemængder.

- Men for nu er det for usikkert. Og derfor giver det rigtig god mening at samle eksperter og branchen i en gruppe, der (hurtigt) skal komme med anbefalinger til, hvordan vi griber det an. Sådan, at vi – når det er forsvarligt – kan åbne endnu mere og større end, vi ville kunne med den viden, vi har i dag.

- Og når vi taler om fodbold, så hører det med, at udendørs idræt blev åbnet som noget af det første så alle dem, der spiller fodbold, kunne komme tilbage samt at den professionel idræt har været undtaget under hele nedlukningen, sådan at der fortsat kunne afvikles kampe.

Divisionsforeningen er træt af at skulle vente op til tre uger på en afklaring - læs mere her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020