• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Nicklas Grodt Degn

SønderjyskE-sportschef efter trio-exit: Målmandssituationen er åben

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Førstemålmanden og to venstrebacks er væk og det betyder, at SønderjyskE skal ud på markedet for at kigge efter fortstærkninger. Sportschefen håber på snarlig afklaring med truppens mest rutinerede spiller.

Af Nicklas Grodt Degn

Tirsdag aften offentliggjorde SønderjyskE, at klubben siger farvel til førstemålmand Sebastian Mielitz, samt Joao Pereira og Nicholas Marfelt. Alle tre spilleres kontrakter med klubben udløber denne sommer og bliver altså ikke forlænget.

Der er endnu et par kontraktudløb på bedding, men her håber de nykårede pokalmestre, at der kan komme en afklaring, fortæller SønderjyskEs sportschef.

- De to (Joao Pereira og Nicholas Marfelt, red.) har ligget i kortene i og med, at de ikke har spillet så meget, som både de og vi håbede på. Vi var i en venteposition med Sebastian (Mielitz, red.) lige som vi stadig er det med Eggert og Johan (henholdsvis Jonsson og Absalonsen, red.). Nu er vi afklaret med Sebastian om, at vi skilles, men ikke med de to andre endnu. Vi kan ikke gøre andet end at takke Sebastian for hans tid i SønderjyskE, og så håber vi, at han finder det rigtige, siger Hans Jørgen Haysen til Tipsbladet.dk.

Der var løbende dialog med førstemålmand Sebastian Mielitz, der takker af efter mere end 100 kampe mellem stolperne i den lyseblå trøje.

- Begge parter kunne ikke slå til. Vi har en ansvarlighed over for den situation, vi har været i, hvor vi har ligget og kæmpe om at undgå nedrykning. Vi var åbne og ærlige over for hinanden omkring, at vi var nødt til at vente på at få afklaret tingene. Og dermed ved begge parter også, at man skal kigge sig om efter alternativer, som man altid gør. Nu er vi så der, hvor vi siger, at det var det for denne gang. Sebastian har været god for os, en stabil målmand, der har stået fast mere eller mindre hele vejen igennem, så det er et par sko, vi skal finde en god mand til at fylde ud.

Kan finde ny førstemålmand
Et exit til Sebastian Mielitz betyder et farvel til klubbens førstemålmand. Klubben har også vinket farvel til tredjemålmand Oliver Saundry, så foreløbigt er der kun serbiske Nikola Mirkovic tilbage til positionen i målet.

Han har stået en række kampe i foråret, samt i pokalturneringen, men der er ikke udsigt til, at Mirkovic skal være ny førstekeeper. SønderjyskE kigger efter en direkte afløser for Mielitz.

- Det er som udgangspunkt en ny førstemålmand. I den seneste kamp fik Mirkovic heldigvis vist, at han så sandelig kan stå på mål. Men ham tog vi ind for at han forhåbentlig skulle komme tæt på at kunne tage over. Det er ikke helt sket, så jeg tror, at både han og vi tænker, at skal han ikke blive førstemålmand her, så kan det godt være, han skal være det et andet sted, siger Haysen og tilføjer:

- Målmandssituationen i SønderjyskE er meget åben lige nu. Vi har Mirkovic på kontrakt et år mere, men det kan også være, at vi finder ud af noget, hvis han og vi får det rigtige tilbud. Med Mielitz og Oliver Saundry oven i, siger det sig selv, at der er noget arbejde at lave der, men det er vi forholdsvis fortrøstningsfulde og overbeviste om, at vi nok skal få løst.

Dagens exits skaber også et hul på venstrebacken, hvor begge de to nu forhenværende SønderjyskE-spillere Marfelt og Pereira huserede. Dermed ligner venstrebacken en ny førsteprioritet for sportschefen.

- Ja, det er det lidt, og så kan du smide Johan Absalonsen oven i den. Han er også venstrebenet. Ham er vi heller ikke afklaret med. Vi har dialog med ham, men ingen underskrift. Vi har ikke så mange venstrebenede tilbage i truppen. Johan har også vist, at han kan dække en wingback, så hvis vi får ham på plads, kommer der lidt ro i forhold til det, men vi mangler klart noget til den position, og det er noget, vi kigger på. Får vi den rigtige mulighed med den rigtige spiller, vil vi gerne prøve at forstærke os der, siger Haysen.

34-årige Absalonsen, der er SønderjyskE-truppens mest rutinerede spiller, havde oprindeligt luftet tanken om et karrierestop, men har efter pokaltriumfen åbnet en dør på klem for at tage et år mere i den lyseblå trøje, der pludselig har udsigt til et nyt Europa-eventyr.

- Johan og jeg har altid åbne og ærlige snakke, og det har vi stadigvæk. Jeg håber og tror på, at Johan vil give en tørn mere for SønderjyskE. Men han har også andre ting at tænke på, han skal finde ud af, om det er det rigtige med en tørn mere. Jeg ved han vil give alt for klubben, men han skal være afklaret med, at kroppen kan holde til det. Det må vi se. Det bliver afgjort inden for nogle få dage, tror jeg. Vi krydser fingre for, at det er positivt udfald, slutter Hans Jørgen Haysen.

SønderjyskE sikrede sig overlevelse ved at slutte på andenpladsen i den ene gruppe af Superligaens puljespil. På grund af pokalsejren blev de efterfølgende hevet ud af de resterende kamp, og er dermed gået på tidlig sommerferie frem mod Superliga-genstarten til september.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020