Video : Tipsbladet
Superliga

- Søren Krogh er en meget, meget dygtig træner

Troels Bech har stor ros til overs for Søren Krogh, og hans første opgave bliver nu at sætte sig ind i spillernes kontraktforhold.

ODENSE (Tipsbladet): OB’s nedrykning tog mandag sit første offer. Fodbolddirektør Björn Wesström er færdig i klubben og afløst af en gammel kending Troels Bech, der er ansat i en stilling som sportsdirektør.

Den seneste tid har der imidlertid også været spekuleret i, om cheftræner Søren Krogh kunne beholde jobbet i tilfældet af nedrykning.

Og det tyder alt på.

- Udgangspunktet er, at dem, der er her, er de rigtige mennesker, fordi de blev ansat af nogle, der har forstand på det. Jeg kender også Søren - også uden for hans virke i OB - og det er en meget, meget dygtig træner, siger Troels Bech mandag til Tipsbladet og den fremmødte presse og tilføjer:

- Det kan være svært at vide, hvor dygtig han er, når man ser på det hurlumhej, som har været kendetegnende for hele perioden, hvor han har skullet stå som chef. Derfor er vi alle sammen nødt til at se, hvor meget vi kan støtte hinanden. Hvem kan støtte Søren? Kan Søren støtte os andre? Og hvis vi ender med konklusionen, at ingen af os kan gøre det tilstrækkeligt godt, så skal Søren ikke være der.

- Men den diskussion kommer vi ikke til at have lige nu. Der skal jeg have sat mig meget mere ind i, hvad der foregår, og vi skal også have en evaluering på plads. Men jeg har kæmpe tillid til Søren, for han er en dygtig træner.

Stor opgave venter
Det er selvsagt i kun i den sportslige ledelse, at der kan ske udskiftninger.

OB gav mandag blomster til Tom Trybull og Filip Helander, som altså forlader klubben, og flere ventes at være på vej ud. Tipsbladet har eksempelvis beskrevet, at Sven Köhler har en nedrykningsklausul, så han kan smutte kvit og frit.

Men sådanne kontraktforhold vil Troels Bech ikke gå ind i lige nu.

- Jeg har hverken haft ret eller mulighed for at få indblik i nogen kontraktforhold i OB før lige nu. Det er det første, jeg skal ned og have styr på. Det er der andre, der har. Jeg er ikke i tvivl om, at hvis der er en klausul, skal den efterleves, siger han.

Derfor kan den nye OB-boss heller ikke svare på, om der kommer stor aktivitet over sommeren. Det skal han have et overblik over med nøglepersoner som rekrutteringschef Jimmi Nagel, cheftræner Søren Krogh og akademichef Tonny Hermansen.

Til gengæld har Troels Bech bidt mærke i at flere spillere har udtalt, at de ikke ser sig selv følge med ned i 1. division.

- Det er en nyttig information at have, og jeg synes, den primært hører sig til mellem spilleren, agenten og den ansvarlige i klubben og ikke i medierne. Hvis det skulle være sådan, at nogle ikke ønsker at være her, er de nok ikke de rigtige til at nå fælles fodslag med hensyn til kultur. Så må vi kigge på det. Men det er også en forretning, og der er investeret mange penge i de spillere, kan jeg se, og det skal gå op. Nu glæder jeg mig til at få det overblik.

Og så har han en klar ambition om at få fynske talenter frem på førsteholdet i OB.

- Det er mit klare mål - uden at det er evalueret færdig eller at have snakket med alle de andre, der skal sætte linjen - at vejen til førsteholdet fra akademiet skal være kortere. Der har været rigtig mange med. Der er en stor transition i gang, og den skal vi i hvert fald ikke ødelægge, siger Troels Bech.

Der er også nogle gode talenter i OB. I hvert fald blev klubbens U17-hold danske mestre i den netop overståede sæson.