Superliga

Solbakken og CV roser Lange

Både Ståle Solbakken og Carsten V. Jensen har de flotte ord fremme om 32-årige Johan Lange, der spiller en vigtig rolle i træningen i FC København.

For godt tre år siden hentede FC København den unge træner Johan Lange i Lyngby for at hjælpe med i oprettelsen af akademiet School of Excellence, men siden da har han gjort kometkarriere i mesterklubben. Senest fik han slettet ordet assistent fra titlen, så han nu er at regne som træner af førsteholdet i FC København, lige under cheftræner Carsten V. Jensen.

Det er et stort ansvar for den 32-årige Johan Lange, men han kan bære det, og det er samtidig masser af potentiale til fremtiden i ham.

- Som træner har han god fodboldforstand. Han er en fornuftig og samvittighedsfuld fyr, der går meget op i at arbejde med de rigtige mennesker i den rigtige kultur. Jeg tror bestemt, at han er cheftrænermateriale, men det er jo også op til Johan selv.

- Det er i hvert fald godt, at han tager et skridt ad gangen i stedet for pludselig at tage to tilbage. Og så har han jo fået et godt udgangspunkt ved at arbejde i den bedste klub i Skandinavien i mere end tre år nu. Han har fået den internationale erfaring, som langt de fleste skandinaviske trænere mangler, siger således den tidligere cheftræner Ståle Solbakken.

Og den nye cheftræner Carsten V. Jensen er lige så rosende:

- Nu har jeg haft fornøjelsen af et tæt samarbejde med ham i nogle måneder, og det har kun levet op til de forventninger, der var. Jeg kunne ikke tænke mig nogen bedre ved min side end Johan.

- Så spørger du om fremtiden, og der kan jeg ikke se nogen begrænsninger i forhold til trænergerningen. Det kan formes, som han selv vil, og så må fremtiden vise, hvad det er. Men han arbejder meget i nuet og med de opgaver, der er nu. Vi har en aftale frem til 2014, og han gør sit yderste i den funktion, han har nu, og jeg tror også, at han er tilfreds med størrelsen af ansvaret og mængden af udfordringer, der ligger i det job, siger Carsten V. Jensen.

Men hvad vil Johan Lange selv, hvordan er han nået så langt så hurtigt, hvorfor var Australien en del af vejen, og hvad er det for tendenser i tiden, der også har hjulpet ham frem i trænerverdenen?

Læs mere: Tipsbladet har mødt FCK-træner Johan Lange til en snak om det spændende krydsfelt, hvor evnerne møder passionen. Avisen er på gaden nu, men du kan også læse den direkte på din iPad ved at klikke her.