Superliga Ole Hoffskov

Solbakken om historisk uheld: Måske vi skal byde på Pukki nu

Foto: Lars Ronbog/GettyImages:

FCK mistede torsdag en billet til Champions League og Federico Santander til en skade. Ståle Solbakken har aldrig oplevet lignende uheld.

Af Ole Hoffskov

Onsdag endte med at blive en rigtig møgdag for FC København.

Godt nok vandt løverne 2-1 over Qarabag FK, men røg alligevel ud af Champions League, og så blev angrebsprofilen Federico Santander tilmed skadet. Ifølge Ståle Solbakken kommer paraguayaneren ikke i aktion mere i 2017.

Læg dertil at Erik Johansson er langtidsskadet, Rasmus Falk har været ude længe, og det samme har Peter Ankersen, og man står tilbage med en lidt magtesløs FCK-manager.

- Jeg har sjældent oplevet et hold være så uheldig. Santander er ude i lang tid, og det var den eneste position, vi ikke troede, vi skulle forstærke os. Nu skal vi spille 100 kampe og står med to forwards, siger Ståle Solbakken.

Skal I nu på jagt efter en ny angriber?

- Det er et godt spørgsmål. Der bliver i hvert fald ikke meget fritid for mig og Johan Lange (teknisk direktør i FCK, red.) frem mod transferdeadline. Måske vi skal teste Brøndby på Pukki, siger Ståle Solbakken med et skævt smil. 

FCK-bossen fastslår, at løverne absolut ikke vil angribe den sidste uge af transfervinduet ukritisk.

- Vi har sagt nej til 100 spillere. Vi tager ikke nogle spillere ind, som ikke kan forstærke os. Men vi står i en situation med to forwards, som skal spille utrolig mange kampe og en situation, hvor vi har to-en-halv stoppere - Mikael Antonsson kan spille lidt, men ikke meget. Det er den sværeste situation, FCK har været i i mange, mange år, lyder det fra FCK-bossen.

Han understreger, at han langtfra har ubegrænsede midler til rådighed, når han den kommende uges tid skal rundt med indkøbskurven.

- Det er ikke sådan, at de skadede spillere ikke skal have løn. Vi har de samme lønudgifter som før. Jeg kan nok ikke få overtalt Erik og "Santa" til, at de ikke skal have løn. Situationen er alvorlig, fastslår Ståle Solbakken.

FC København forsøger angiveligt at få fingrene i Erik Sviatchenko og midtbanespilleren Carlos Zeca fra Panathinaikos.