• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Ståle efter ny nedtur: Det var psykologisk svært

Foto: Lars Ronbog

Skuffet norsk landstræner erkender, at Serbien var det bedste hold, men tror stadigvæk på en EM-billet i 2024.

Af /ritzau/

Serbien havde ingen problemer med at slå Norge og dermed forsvare sin status som A-nation i Nations League tirsdag aften.

Her indkasserede det norske landshold og træner Ståle Solbakken et 0-2-nederlag.

- Vi mødte et hold, der i øjeblikket er bedre end os, siger Stålbakken ifølge nyhedsbureauet NTB på en pressekonference efter kampen.

Dermed misser Norge oprykning til den bedste række i Nations League.

Samtidig har nederlaget også betydning for nordmændenes seedningslag, når der i næste måned skal trækkes lod forud for EM i Tyskland i 2024.

Også Sverige var i ilden tirsdag. Her spillede nabolandet 1-1 mod Slovenien.

Havde svenskerne vundet, var Norge blevet bedste to'er og var dermed endt i andet seedningslag.

Det havde givet holdet en plads langt fremme i køen om ekstrachancerne for en EM-plads, hvis den ordinære kvalifikation skulle ende med at mislykkes.

- Det værste var ikke at misse oprykningen, men at vi ikke endte i andet seedningslag. Det gør sandsynligvis en stor forskel, for nu kan vi hurtigt trække to kanonhold i vores EM-kvalifikationsgruppe, siger Ståle Solbakken.

Norges Erling Haaland havde en stor chance efter blot 22 sekunder, men missede.

- Vi havde en matchbold - en stor en - og den mislykkedes vi med. Det er selvfølgelig et hårdt slag, men jeg har fortsat en stærk overbevisning om, at vi kommer med til EM i Tyskland, siger Solbakken.

Efter en god sommer lignede Norge ellers et stensikkert bud på oprykkere. I lørdags tabte Ståle Solbakkens mænd unødvendigt i Slovenien, men kunne stadig nøjes med uafgjort mod serberne.

Kort før pausen bragte Dusan Vlahovic sit hold foran 1-0, og ni minutter efter sidebyttet var det Alexander Mitrovic, der øgede til 2-0. Det kom Norge sig aldrig over.

- Timingen af målene var psykologisk svær. Vi skiftede til plan b og derefter c, og drengene forsøgte at udføre dem, men det hele blev lidt Hawaii, siger Solbakken.

/ritzau/