• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Solbakken vil sælge flere: Kan vi skabe mere luft i budgettet?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København har allerede solgt én spiller denne sommer, og manager Ståle Solbakken pønser på at sælge flere, så han har penge til at hente ind den anden vej.

Af Anders Dehn

Mange havde nok helt glemt, at FC København stadig rådede over Uros Matic efter to år med udlejninger, men forleden solgte klubben ham til Qarabag. Ståle Solbakken siger til Politiken, at han pønser på at skille sig af med flere spillere.

Det vil i givet fald frigøre nogle penge, som manageren så kan bruge på at hente nye spillere ind. Men udleje og salg er kun ét af mange spørgsmål, som kommer til at fylde Solbakkens korte sommerferie.

- Det kommer til at handle meget om sammensætningen af truppen. Hvilke ressourcer har vi til rådighed? Kan vi skabe lidt mere luft i budgettet ved at få flere ud end Uros Matic og Michael Lüftner? Hvordan reagerer transfermarkedet på coronakrisen?

Læs også:FCK sælger Uros Matic til Qarabag

- Og så har vi mange spørgsmålstegn med skadede spillere, alderssammensætningen, lederfigurer og så videre. Det er det, vi skal sætte os ned og finde ud af nu, siger han til Politiken.

Mens Matic altså er skiftet permanent til Qarabag, er Lüftner udlejet til Omonia Nicosia. Det forbliver han til sommeren 2021. Derefter har han fortsat et enkelt år tilbage af sin kontrakt med FC København.

Læs også:Ståle om N'Doye-forlængelse: Han skal kunne spille

Et af Ståle Solbakkens store hovedbrud bliver desuden Dame N'Doye. Som Solbakken sagde efter sæsonens sidste kamp mod FC Nordsjælland forleden:

- Der findes ikke en person i FCK, som ikke vil have, at N'Doye bliver her, men han skal have sin hyre, og den er ikke så lille.

- Derfor skal vi have en god følelse af, at han kan spille mere end fem kampe, for ellers kan vi bruge pengene på noget andet, og det er det, vi skal sætte os ned og blive enige om nu.

Læs også:FC København-truppen får miniferie inden Europa League

Læs også:Solbakken: Sølv var det maksimale, vi kunne opnå

Læs også:Superliga powerranking: Svækket FCK havde heldet med sig i AGF-sølvduel

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020