Video : Tipsbladet
Superliga

Som at tage til fest hos svigermor

Tipsbladet zoomer ind på kampen om tredjepladsen mellem FC København og FC Nordsjælland.

PARKEN (Tipsbladet):

FC København - FC Nordsjælland 1-1 (1-0)
1-0 Viktor Claesson (35.)
1-1 Conrad Harder (87.)

Kampens bedste:

FC København:
Vil I virkelig af med ham, FC København? Peter Ankersen har været forrygende lige siden, at det kom frem, at han ikke ville få forlænget sin kontrakt, og historien gentog sig denne søndag i Parken, hvor højrebacken igen fik FCK-hjerterne til at smelte. Svendestykket var assisten til Viktor Claesson, hvor Ankersen efter en elegant bolderobring lagde kuglen lige ind i panden på den tilbagevendte svenske kaptajn. Der må være noget godt på vej i FCK, siden der ikke længere er plads til Peter Ankersen. 

FC Nordsjælland:
Zidan Sertdemir bliver bedre og bedre for FC Nordsjælland. Den 19-årige midtbanemand har vænnet sig til "voksenfodbold", og defensivt har han fået de kompetencer, der også skal til i Superligaen. Opløftende indsats i nationalarenaen af FCN-talentet.

Kampens værste:
Den, der har evnerne, har pligten. Og Andreas Schjelderup har så sandelig taget pligten på sig i dette forår, hvor han har gjort det fremragende - ja, bedre end nogen anden i Superligaen, hvis man spørger de 12 cheftrænere. I Parken ramte nordmanden ikke sit topniveau. Bevares, der var fine ting undervejs, og vi skal heller ikke være for hård ved ham, men der var også for mange skæve afleveringer og missede tæmninger. Et ærgerligt farvel fra Andreas Schjelderup, og det samme kan man sige om Ibrahim Osman, der heller ikke gjorde det store væsen af sig.

Kampens detalje: 
For FCK-fansene må det at tage i Parken søndag have været lidt ligesom at tage til svigermors fødselsdag - selvfølgelig gør man det, og det plejer jo at være hyggeligt nok, men ligefrem sitre i kroppen af forventning gør man ikke. 

Tanken om, at der skulle guldfestes et andet sted - og allerværst i Brøndby - gjorde ondt på FCK's tilhængere, der dog skal roses for at mande sig op og levere en meget fin kulisse som kun steg voldsomt i takt med, at Brøndbys gulddrøm kollapsede ude på Vestegnen. 

Og så blev det altså til en tredjeplads og ikke den katastrofale fjerdeplads, et nederlag ville have udløst , og dermed lever chancen for europæisk deltagelse i næste sæson. Det afhænger nu af udfaldet af næste uges opgør mod Randers FC.