Tottenham med Højbjerg sætter Newcastle til vægs

Son Heung-min og Richarlison var i offensivt spillehumør, da Tottenham slog Newcastle med 4-1.

Det har været en rigtig skidt periode på det seneste for Tottenham, der i oktober lå i toppen af Premier League, men siden har fået et point i fem kampe.

Søndag kom holdet fra det nordlige London dog tilbage på sporet på hjemmebane, da Newcastle blev besejret med 4-1.

Richarlison spillede med to scoringer en nøglerolle i sejren, hvor Son Heung-min også var i hopla offensivt og lagde op til de to første Tottenham-scoringer, inden han til slut også selv kom på tavlen.

Danske Pierre-Emile Højbjerg fik de sidste 20 minutter på banen for Tottenham, der med sejren ligger nummer fem, mens Newcastle er fire point efter på en syvendeplads.

Tottenham kom bedst ud til kampen, og efter 26 minutter blev overtaget også vekslet til en føring.

Son Heung-min sendte et fladt indlæg direkte ind i indersiden på forsvarsspilleren Iyenoma Udogie, der havde bevæget sig frem i den sjove ende og gjorde det til 1-0.

Hjemmeholdet var ovenpå mod et Newcastle-hold, der virkede træt og modløst i første halvleg.

Efter lidt mere end 35 minutter blev Tottenham-føringen også fordoblet, da Son på ny agerede offensiv arkitekt.

Det offensive es drev på baglinjen bolden ind i Newcastle-feltet, inden han med en pasning skråt tilbage fandt en fri Richarlison.

Det var et Newcastle-hold, der kom væsentligt bedre ud til anden halvleg.

Gæsterne havde tydeligt haft godt af en pause og opsang fra træner Eddie Howe, for holdet kom med meget mere energi og tro på tingene på trods af resultatet på tavlen.

Den gode start på anden halvleg blev dog skyllet ud i vasken, da Richarlison efter en time fordoblede sin egen målscoring og gjorde det til 3-0.

Målet punkterede Newcastles moral, og kampen var derfra præget af flere hårde tacklinger fra begge hold.

Med fem minutter tilbage blev det også 4-0, da Son udbyggede føringen på et straffespark, der var begået mod ham selv.

Newcastles Joelinton udnyttede i tillægstiden en stor fejl i Tottenham-defensiven og pyntede på resultatet med en reducering.