Video : Tipsbladet
Premier League

Southampton klar til møde med Leeds i milliardduel

Den mytiske playoffkamp om oprykning til Premier League bliver et opgør mellem Southampton og Leeds United.

For knap et år siden fulgtes Southampton og Leeds United ned i Englands næstbedste række som nedrykkere fra Premier League.

26. maj skal de to klubber ud i den dramatiske playoffkamp på Wembley om oprykning til Englands fodboldmæssige jetsetliv. Det står klart, efter at Southampton fredag slog West Bromwich 3-1.

Efter 0-0 i den første playoff-semifinale sørgede William Smallbone og to gange Adam Armstrong for, at Southampton trak sig sejrrigt ud af returopgøret på hjemmebane.

Leeds blev torsdag klar til playoff-finalen. Holdet slog Norwich 4-0 hjemme efter 0-0 i første kamp.

Playoff-finalen på Wembley er en nærmest mytisk kamp, fordi der er så mange penge på spil i opgøret. Økonomisk er der nemlig en verden til forskel på Premier League og næstbedste række.

I 2020 lavede revisionsfirmaet Deloitte en beregning af kampens økonomiske betydning forholdene.

Ifølge den ville vinderen i den følgende sæson på første klasse løfte sin omsætning med mellem 1,15 og 2,26 milliarder kroner, afhængigt af hvordan man klarede sig.

Beløbene er givetvis kun steget siden. Derfor er det ikke uden grund, at playoff-finalen ofte omtales som en milliardkamp.

Southampton var klart bedst i fredagens opgør, men skulle alligevel hen i anden halvleg for at sætte tingene på plads. Alle mål faldt efter pausen. West Bromwich reducerede i overtiden, da det hele var afgjort.

Leicester og Ipswich snuppede de to direkte oprykningspladser til Premier League.

/ritzau/