Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerbudget: Skal ødelægge FCM, Brøndby og AGF

SPILLERBUDGETTER: FC København skal sætte trumf på efter to mesterskaber i træk. Men er alle enige om kursen?

Hvad har FC København at rutte med til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Med transfervinduet åbent på vid gab har vi stadig til gode at se, hvad klubberne i Superligaen har at gøre godt med.

Vi ser her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, og hvad tendenserne er.

Vi følger op igen til efteråret, når transfervinduet er lukket.

Her tager vi et nærmere kig på FC København, der har store ambitioner i Superligaen og Europa, men også skal til at ramme plet på flere spillerkøb.

FC KØBENHAVN
Anslået spillerbudget i 2023/24: 200-260
Personaleudgifter: 309,1
Afskrivninger transfers: 104,9
Årsresultat: 167,8
Mulige salg:
Hákon Haraldsson (115+)
Kamil Grabara (75+)
Elias Jelert (50+)

Tendens:
FC København vokser hurtigt i størrelse, og bonussen for Champions League i 2022/23 får udgifterne til at se helt vilde ud.

ANALYSE

Da vi i sidste sæson så nærmere på FC Københavns udgifter til transfers og spillerlønninger, havde vi ikke regnet en enorm bonus for at deltage i Champions League med.

Det fik FC Københavns personaleudgifter til at eksplodere helt vildt, og de ender ikke oppe på samme niveau igen, med mindre man igen kommer i Champions League.

FC København har efterhånden nået en størrelse igen, hvor man ikke kan tillade sig at smide mesterskaber.

Der er i den grad skruet op for udgifterne til lønninger men så sandelig også køb, der er vokset mærkbart.

Den nuværende FC København-trup er den dyreste nogensinde i anskaffelsespris, og derfor er afskrivningerne også røget over 100 millioner kroner i seneste årsregnskab.

Det er enormt interessant at se, hvordan FC København griber denne sommer an. Skruer man endnu mere op for villigheden til at betale for topspillere, end da man på deadlinedag sidste år købte Andreas Cornelius for 45 millioner kroner?

Udgifterne til spillere er så høje, at der nu regelmæssigt skal sælges spillere til de minimum 100 millioner kroner, man fik af Leicester i vinter for Victor Kristiansen.

Det er særdeles interessant at se, hvad FC København gør efter to meget aktive år med Peter Christiansen som sportsdirektør.

Fortsætter tendensen med relativt mange indkøb, heriblandt af enormt dyre spillere, eller holder man lidt igen efter de store udskiftninger?

FCK ser ud til at være i den position, den sportslige afdeling har ønsket, hvor man for alvor bliver en konkurrent til de klubber, man konkurrerer med om de yderste pladser i Champions League.

Det giver mening, så længe det lykkes at komme i Champions League ofte, og at man også bliver ved med at sælge spillere dyrt.

Men det er heller ikke risikofrit, hvis det smutter med det danske mesterskab, hvilket var ret tæt på både i år og sidste år.

Er alle med på at række ud efter Champions League og samtidig efter at knuse den hjemlige modstand?

Københavnernes ledelse og ejere har det seneste års tid forsøgte at sælge dele af virksomheden uden held, så det skal blive interessant at se, om man nu holder fast i ejerskabet af alle dele, herunder fodbold, og bruger løs af pengene som de seneste to-tre år, om der kommer en medinvestor ind i fodboldafdelingen, eller hvad den langsigtede løsning ender med at blive.