Landshold /ritzau/

Savner svar efter kollaps: Voldsomt problematisk

Foto: Getty Images

Uefa mangler fortsat at lave en redegørelse for episoden ved EM, hvor Christian Eriksen faldt om.

Af /ritzau/

Torsdag bragte Weekendavisen en lang historie om, at Kasper Hjulmand og Dansk Boldspil-Union (DBU) undlod at fortælle, at der var flere mulige scenarier, da man besluttede at færdigspille EM-kampen mod Finland samme aften efter Christian Eriksens hjertestop.

Efterfølgende gik DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, i rette med avisen og journalisten Asker Hedegaard Boye og afviste anklagerne baseret på anonyme kilder.

Men står det til Spillerforeningen i Danmark, er det underordnet, hvilke mulige scenarier der blev fremsat og til hvem. Og hvad der blev kommunikeret efterfølgende fra aktørerne.

Derimod er den manglende redegørelse fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) om episoden kritisabel.

Det mener Spillerforeningens direktør Michael Sahl Hansen.

- Selv her mere end et år efter, har vi ikke lært af det, der skete. Det er voldsomt problematisk, for det er dét, det helt overordnet bør handle om, siger han til spillerforeningen.dk.

- Vi blev lovet et review af Uefa, så fodbolden kunne lære af episoden og de erfaringer, vi gjorde os, men der har været radiotavshed fra Uefa lige siden. Det er skuffende, at der ikke har været en ordentlig efterbehandling fra Uefas side.

Spillerforeningen skriver, at man flere gange sammen med den internationale spillerforening, Fifpro, har rykket Uefa for en redegørelse.

Den skal danne grundlag for protokoller, som kan forhindre, at følelsesmæssigt påvirkede trænere, ledere og spillere i en lignende situation skal træffe beslutninger om kampens videre forløb midt i situationen.

- Der skal være en protokol med klare regler i de tilfælde. Men desværre står fodbolden samme sted som inden episoden, og det er katastrofalt, at vi her et år efter slet ingenting har lært, siger Michael Sahl Hansen.

/ritzau/