• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Roser Brøndby-indkøb: Men her opstår min tvivl

Foto: Anthon Unger

Rasmus Lauritsen er handlet dyrt ind i Brøndby, og én ting ved ham kan godt bekymre Kenneth Emil Petersen.

Af Jacob Quvang

Helt nye vinde blæser i Brøndbys forsvar, som har gennemgået store forandringer. Ud er gået Andreas Maxsø og Sigurd Rosted, og ind er kommet Rasmus Lauritsen og Frederik Winther. 

Her er Lauritsen særligt hentet for at spille en stor rolle i Brøndby IF, hvilket hans prisskilt tydeligt indikerer.

Her har Brøndby fået tilgang af en forsvarsspiller, som mistede sin plads i den kroatiske klub Dinamo Zagreb, men for hvem han for få år siden var fremragende for. Her spillede han eksempel gode kampe i Europa League og Champions League. 

Den tidligere Superliga-forsvarsspiller Kenneth Emil Petersen mener da også, at Brøndby får en rendyrket forsvarsspiller i Rasmus Lauritsen. Til gengæld har han også sine bekymringer, udtrykker han i Viaplay-programmet Transfer Live.

- De får en forsvarsspiller med stort F. De får ikke sådan en forsvarsspiller, som tager bolden med frem i banen og spille det her flotte kombinationsspil, som en Frederik Winther, de lige har hentet, kan. 

- De får en utrolig aggressiv forsvarsspiller. En som lever og ånder for duellerne. Han er opdraget i Midtjylland, hvor man i den periode kørte det her mand-mand-system. Det kan man godt se i ham. Dermed ikke sagt, at han ikke er en klog forsvarsspiller - det er han også. Han er god til at placere sig og læse spillet, men det er helt klart hans duelstyrke, som jeg synes, er den som er toneangivende. Og så har han noget lederegenskab. 

- Der, jeg har mit store spørgsmålstegn, er hurtigheden. Hvor ligger han hurtighedsmæssigt? Specielt fordi det er så vigtigt i moderne fodbold, at du kan placere dig ordentligt, hvis du ikke har hurtigheden. Jeg har set nogle klip med ham, hvor han ser en anelse langsom ud og ikke er den der sprinter. Det er måske der, han har sin svaghed., forklarer Kenneth Emil Petersen.

Rasmus Lauritsen er ny nummer 5 i Brøndby IF, og han har fået en kontrakt, der løber til sommeren 2027.

Se hele snakken om Lauritsen i afspilleren over artiklen.