• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Spritnyt: Nu kommer Superligaens svar på 'Hard Knocks'

Spritnyt: Nu kommer Superligaens svar på 'Hard Knocks'
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I den kommende sæson vil man på Eurosport kunne følge med i hverdagen hos Randers FC. Kanalen går nemlig backstage og filmer Randers' sæson - lidt, som man kender det fra 'Hard Knocks' i USA.

Af Kenneth Jensen

Fra den kommende sæson kommer seere af Canal 9 til at følge med i livet hos Randers FC.

Den danske fodboldklub har nemlig takket ja til at lade kanalen følge klubben, komme med i mødelokalerne og i omklædningsrummet, og på den måde bliver døren åbnet til noget, man ikke hidtil har set i Danmark.

Læs også: Opråb fra Randers FC: Ikke mere snak

I USA er det lavet før i forbindelse med NFL; hvor programmet 'Hard Knocks' eksempelvis følger en NFL-klub gennem preseason. Forskellen her er, at man i 'Hard Knocks' ikke er med holdet i løbet af sæsonen, men kun i forsæsonen.

Discovery Networks, der blandt andet har Eurosport-kanalerne, Canal 9 og 6'eren, håber på allerede i august at have det første afsnit af projektet "Superliga Backstage - Randers FC" klar.

- Fodbold er i høj grad fascination, men også nærhed. I dansk fodbold er vi i større grad nødt til at spille på det sidstnævnte, og derfor vil vi bringe folk endnu tættere på, så de oplever ting, man normalt ellers ikke gør. Det kan skabe fornyet interesse, men samtidig også være med til at give en større forståelse for, hvorfor vi agerer, som vi gør. Det bliver helt uden filter, så vores fans, samarbejdspartnere og andre interessenter får det reelle billede af livet i Randers FC, siger administrerende direktør i Randers FC Michael Gravgaard i en pressemeddelelse.

- Da vi skulle kvalificere os til EM, havde vi et tv-hold med os hele vejen. Det havde en virkelig positiv effekt på holdet, for det var noget nyt og spændende, der gav et friskt pust. Derfor glæder jeg mig meget til det her projekt og håber, at det giver noget af det samme til Randers FC i forhold til at opnå vores mål om at komme i top-6, siger Hannes Halldórsson, Randers-keeper.

- Jeg har stor respekt for Randers FC’s mod og klarsyn i forhold til at begive sig ind i et projekt som dette. Vi er også spændt, for heller ikke vi kender jo resultatet, når vi offentliggør løbende. Men jeg er sikker på, at vi kommer til at give seerne et unikt og banebrydende indblik i en professionel fodboldklub, og med Kian Fonoudi og Kasper Marker som reportere, Claus Frederiksen som fotograf og Søren Klæstrup som ansvarlig redaktør markerer vi tydeligt vores ambitioner med dette projekt, siger ledende redaktionschef hos Eurosport, Christian Thye-Petersen.

KLIK HER FOR AT FÅ RANDERS' VURDERING AF, HVORFOR TINGENE ER, SOM DE ER.

Du kan se traileren for programmet herunder:

Superliga Backstage - Randers FC from Discovery Networks Danmark on Vimeo.