• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Karl Dorph Søe

Ståle er klar i mælet: Han har ingen chance

Foto: Getty Images

Den norske landstræner, Ståle Solbakken, er iskold, når det gælder, hvorvidt Mathias Normann kan optræde for det norske landshold.

Af Karl Dorph Søe

Tidligere FCK-træner Ståle Solbakken ryster ikke på hånden, når han skal svare på, hvorvidt norske Mathias Normann kan blive udtaget til det norske landshold efter et kontroversielt skifte til russisk fodbold sidste år. 

Forud for Norges landskamp mod Georgien gjorde han det meget klart, at den 26-årige midtbanespiller ikke har en fremtid på det norske landshold, så længe han spiller i Rusland. 

- Han har ingen chance for at vende tilbage til landsholdet, så længe han spiller i Rusland under disse omstændigheder. Ingen chance, fortæller Solbakken ifølge Nettavisen.

- Det er et valg, han har truffet, og det har han ret til. Et frit valg, der, som jeg forstår det, ikke er truffet under pres på nogen som helst måde, og det er fuldstændig umuligt for os at stå inde for det med de værdier, vi har i den situation, der er lige nu, uddyber han.

Mathias Normann skiftede i sommeren 2022 fra Norwich til Rostov, men fik, ligesom alle ikke-russiske spillere, ophævet sin kontakt i klubben efter Ruslands invasion af Ukraine. 

Den norske midtbanespiller valgte dog, på kontroversiel vis, at blive i russisk fodbold, da han skrev under på en lejeaftale med Dynamo Moskva, der løber frem til sommer. 

Nordmandens valg var enormt opsigtsvækkende, da de fleste europæiske spillere, ifølge Nettavisen, forlod den russiske liga efter krigen udbrød i Ukraine. 

Den tidligere Brighton-spiller har optrådt 12 gange for det norske landshold, efter han fik debut i september 2019. 

Han er dog  tilsyneladende ikke en del af Ståle Solbakkens planer på landsholdet i den nære fremtid.

Solbakken blev norsk landstræner i 2020 efter en periode på næsten syv år i FC København.

Den 55-årige cheftræner har stået i spidsen for landsholdet i 23 kampe.