• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Thomas Pyndt

Stadig Brentford-sms'er mellem Rasmus Ankersen og Flemming Pedersen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjællands cheftræner glæder sig over sin gamle klub og Thomas Franks succes i The Championship.

Af Thomas Pyndt

I halvandet år fra sommeren 2015 til november 2016 arbejdede FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen i Championship-klubben Brentford, først med den eksotiske titel som ”Head of Football Philosophy” og siden som cheftræner for reserveholdet. Men selv om det efterhånden er længe siden, hører han stadig fra Brentfords fodbolddirektør Rasmus Ankersen, der jo også er bestyrelsesformand for de danske mestre fra FC Midtjylland.

- Det er meget lidt, jeg får set Brentford, men jeg ved godt, hvordan Thomas gerne vil spille, og jeg ved, at da Thomas startede derovre, tog han den spillestil, som jeg havde været med til at udarbejde, til sig.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Chelsea kigger på "den nye Mbappe"

- Så det varmer mit hjerte, at det går så godt, og Rasmus Ankersen skriver også stadig lidt til mig – i hvert fald når vi skal møde FC Midtjylland, siger Flemming Pedersen med et grin til tipsbladet.dk.

Han forlod Brentford tre uger før, Thomas Frank kom til som i første omgang assistent for Dean Smith, men siden oktober 2018 har Frank været manager for klubben, der er sikker på en playoff-plads i kampen om den sidste oprykningsbillet til Premier League og stadig kan nå at vippe Leeds eller West Bromwich væk fra en af de to øverste pladser, der giver direkte oprykning.

Læs også:Blog: Kald mig Lupus, hvis FC Midtjylland kan slå Salzburg

- Det ser rigtig godt ud, og det kunne være helt fantastisk for den lille klub, som Brentford er, hvis de lige pludselig kunne stå i Premier League. Og selvfølgelig også helt fantastisk for Thomas Frank, siger Flemming Pedersen.

Senere i dag lørdag skal Brentford på en svær opgave på Pride Park i Derby, men som Thomas Frank fortalte det i Tipsbladet fredag, så er ”Derby et fint hold, der spiller hollandsk inspireret med Phillip Cocu i spidsen, og de ville også gerne have bolden sidste år under Lampard. Jeg synes så også normalt, at det er et hold, der ligger godt til os. For det er et hold, der gerne vil spille, og det vil vi også, og så synes vi i al beskedenhed, at vores defensiv og vores presspil er lidt bedre.”

Brentford ligger før opgøret mod Derby på tredjepladsen i den næstbedste engelske række. Der resterer fire runder.

Læs også:Thomas Frank hædret efter fornem stime

Læs også:Blog: FC Midtjylland er et strategisk problem for FCK og Solbakken

Læs også:FCM-boss: Premier League-oprykning er stor fordel for FCM

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020