• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Steinlein om anfører med udlængsel: Der skal virkelig noget ekstraordinært til

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik Sviatchenko drømmer om endnu et udlandsskifte, måske allerede denne sommer. Claus Steinlein vil dog nødig sælge FCM-anføreren.

Af Anders Dehn

Erik Sviatchenko vil rigtig gerne to ting: spille europæisk fodbold med FC Midtjylland og få endnu et udlandseventyr, gerne i en af de store ligaer. Det kan blive svært at nå begge dele, så måske må han vælge i løbet af denne sommer.

Før han får valget i egne hænder, skal FC Midtjylland dog gå med til at sælge. Spørgsmålet er, om klubben er interesseret i et afgive sin anfører, når den har sat sig for, at 2020 skal være året, hvor den endelig kvalificerer sig til et europæisk gruppespil igen.

Administrerende direktør Claus Steinlein er generelt ikke meget for at sælge ud af profilerne.

- Vi har skiftet syv mand fra vores startopstilling i pokalfinalen sidste år i forhold til, hvem der starter for FC Midtjylland nu, så vi mener, at vi både har et ungt hold og et hold, der gerne skal spille sammen noget længere. Så vi ser ikke for os, at der skal skiftes ud i grundstammen på det hold, folk kender godt nu, og som har præsteret utrolig flot. Der skal virkelig noget ekstraordinært til, før vi sælger spillere fra vores grundstamme, siger han til tipsbladet.dk.

Læs også:Anførerens dilemma: Europæisk fodbold med FCM eller klubskifte

Han håber, at Erik Sviatchenko bliver længe nok til, at han spiller europæisk fodbold med holdet.

- Erik er en kulturbærer i vores klub, han er anfører, og han har gjort det rigtig godt gennem lang tid. Jeg ville meget gerne se Erik gå på banen som anfører for FC Midtjylland i et gruppespil, og jeg er overbevist om, at han har det på samme måde, siger Steinlein.

Spørgsmålet er så, om direktøren kommer på andre tanker, hvis FC Midtjylland ikke indfrier forhåbningerne om et gruppespil i Europa League eller Champions League.

Steinlein har dog ret i, at Sviatchenko også gerne vil spille Europa med sin klub igen. Men som han sagde til tipsbladet.dk i sidste uge, er det ikke sikkert, det er foreneligt med hans ambitioner for sin egen karriere.

Læs også:Steinlein vil ikke sælge: Dette FCM-hold skal spille os i et gruppespil

- Det er spændende og tiltalende, helt sikkert. Det er også den ambition, jeg havde, da jeg kom tilbage. Det var for at løfte holdet op til et endnu højere niveau, end det var, da jeg forlod det. Det synes jeg, at jeg har været med til, sagde han.

- Så er der det med, om ens egne ambitioner i Midtjylland clasher med ens klubambitioner. Lige så meget som jeg gerne vil være en del af det, har jeg også en drøm om at prøve mig af igen på det øverste niveau. Her snakker vi i en god, udenlandsk klub, forhåbentlig top 5-liga. Kunne man få lov til det nu, hvor man er 28-29 år, det vil jeg rigtig gerne gå efter. Men det er ikke altid op til mig selv.

- Jeg synes, jeg gør alt, hvad jeg kan for at være den allerbedste midterforsvarer, der er i Danmark. Det vil jeg gerne være. Men om jeg er her til at spille dem ind i Europa; der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Det kan godt være, men det kan også godt være, jeg ikke er.

Det tyder på, at FC Midtjylland får chancen for at spille sig i Champions League, eftersom holdet stadig fører Superligaen med otte point. Næste opgave er kampen mod nummer to, FC København.

Læs også:FC Midtjylland-anfører om racisme: Vi vil ikke finde os i det mere

Læs også:Steinlein har aftale med Priske: Han skal have en stor karriere i udlandet

Læs også:FC Midtjylland skal klare sig uden stjerne: Alle kan erstattes